Deel dit artikel
-

ChatGPT koppelt met Google Drive en Microsoft OneDrive

OpenAI maakt het makkelijker om data uit de clouds van Microsoft en Google over te hevelen naar zijn AI-wolk om te analyseren, ontleden en verwerken. Gratis Chat-gebruikers voeden hiermee het begrijpertje van de AI.

Vanuit de console kunnen gebruikers van ChatGPT nu bestanden uit die twee clouds direct importeren. Zo hoeven niet meer hun data eerst te down- en dan weer uploaden.

Zakelijke gebruikers winnen hierdoor tijd en kunnen een deel van het lastige denkwerk aan een AI uitbesteden. Bijvoorbeeld bij Excel-bestanden die te groot zijn geworden. Maar ook voor minder technisch onderlegde mensen die wel de data maar niet de tooling hebben.

Via de chatconsole kunnen gebruikers letterlijk chatten met hun data. In natuurlijke taal kunnen ze analyses op hun documenten en data uitvoeren.

Google zou dit soort technieken ook graag zelf aanbieden, maar is nog niet zo ver. Ontwikkelaarsconferentie I/O liet afgelopen dagen zien dat Google hier wel aan werkt, maar zeker maanden tot kwartalen achterligt op OpenAI. Google Gemini for Workspace-drives is, zoals veel AI-projecten, ‘in ontwikkeling’ en ‘beperkt beschikbaar’.

Bedrijven en individuen die de drivekoppelingen met Google en Microsoft gebruiken, moeten beseffen dat ze gevoelige data met een slimme, externe partij delen. De kleine lettertjes van OpenAI melden dat het bedrijf zijn AI’s niet traint met data van Team- en Enterprise-klanten en dus wel met die van Plus-gebruikers en niet-betalende gebruikers.

Microsoft heeft een strategisch belang van 49 procent in OpenAI.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond