Deel dit artikel
-

Chauffeurs Uber, Lyft en DoorDash staken tegelijk

Duizenden Amerikaanse taxichauffeurs en bezorgers van Uber, Lyft en DoorDash zijn van plan om op Valentijnsdag (14 februari) te demonstreren voor een eerlijk loon en betere beveiligingsmaatregelen. De staking werd vorige week al aangekondigd door Justice for App Workers, een coalitie die meer dan 100.000 chauffeurs en bezorgers in de VS.

De chauffeurs weigeren ritten van en naar de luchthavens van Austin, Chicago, Hartford, Miami, Newark, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, Rhode Island en Tampa.

Rideshare Drivers United, een onafhankelijke vakbond voor Uber- en Lyft-chauffeurs in Los Angeles, zullen vandaag hun apps uitschakelen om te protesteren tegen ‘de aanzienlijke loonsdaling die ze allemaal deze winter hebben gevoeld’.

Uber vermoedt dat de stakingen geen impact zullen hebben op het bedrijf, aangezien slechts een klein deel van zijn chauffeurs doorgaans deelneemt aan demonstraties. In het vierde kwartaal van 2023 verdienden chauffeurs in de VS ongeveer 33 dollar per gebruikt uur, wat Uber alleszins redelijk vindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond