Deel dit artikel
-

Cheaptickets.nl opent aparte labels voor hotel- en autoverhuur

De Nederlandse online reisgigant Travix opent naast Cheaptickets.nl de sites Cheapcars.nl en Cheaphotels.nl. De vraag naar de verhuur van auto’s en hotelkamers neemt toe en die omzet probeert het bedrijf naar zich toe te trekken met de nieuwe Cheaplabels.

“We verhuurden al hotelkamers via Easytobook, de site die we in 2011 overnamen, en auto’s. Consumenten kennen ons in Nederland echter hoofdzakelijk van de ticketverkoop via Cheaptickets. Daarom beginnen we op 13 mei via televisie, radio en outdoor en AdWords een grote campagne om de twee nieuwe merken bekend te maken”, zegt brand manager Lieke Fransen van Travix tegen Emerce.

De campagne is in eerste instantie bedoeld om de nieuwe merken bekend te maken. Om de herkenbaarheid te vergroten zullen er verwijzingen naar Cheaptickets worden gemaakt. In een later stadium worden de campagnes verfijnd, onder meer met affiliatemarketing.

Cheaphotels.nl en Cheapcars.nl zijn sinds enkele weken online. Hoewel Travix een internationaal opererend miljardenbedrijf is, worden de twee nieuwe winkels vooralsnog alleen in Nederland gelanceerd.

“Er zijn meer ideeën om meer diensten onder het Cheaplabel uit te breiden, maar die moeten wel reis- of vakantiegerelateerd zijn. Zo hebben we ook Cheapvacations.nl voor pakketreizen.”

Cheaptickets realiseerde vorig jaar een omzet van 183 miljoen euro. Aangezien de gemiddelde prijs en het volume voor hotelkamers en auto’s lager ligt dan vliegtickets zal de omzetbijdrage, zeker in het begin, niet bijster groot zijn.

Foto: toisel (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Joost

Ja ze zullen wel moeten, als straks Google Flights op volle sterkte is, dan heeft Cheaptickets helemaal geen toegevoegde waarde meer.

Het is trouwens ook niet zo dat Cheaptickets de sites opent. Het moederbedrijf Travix opent de sites en niet Cheaptickets dus.

Lieke is dus blijkbaar weer terug van weggeweest met reclame maken, tijdens de hack op klantgegevens was ze in geen velden of wegen te bekennen!

Dennis

Ja precies helemaal mee eens. En Google altijd maar blijven ontkennen dat ze geen machtspositie hebben haha.

Vendrig

Het is wel een goeie site Cheaptickets dus als de auto en hotelsite ook zo zijn, klasse.

Mark

Logische move, die er al lang aan zat te komen. Dit biedt een grote mogelijkheid om aan cross-selling te doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond