Deel dit artikel
-

China blokkeert import Amerikaanse chips Micron

Ze vormen een nationaal veiligheidsrisico, de chips van de Amerikaanse fabrikant Micron. China blokkeert daarom de import van de processoren van deze fabrikant.

De blokkade van de geheugenchips is China’s eerste grote defensie stap in en politiek gedreven handelsoorlog tussen de VS en China.

Microns chips vormen, zo klinkt het in een verklaring, een serieus risico voor de bevoorradingslijn van China’s kritieke informatie-infrastructuur. Dat kan van alles betekenen, want een inhoudelijke toelichting wordt verder niet gegeven.

Bedrijven als Intel, Qualcomm, Apple en Dell gebruiken dit soort chips voor hun producten die ze in China laten maken. Zij zullen moeten zoeken naar andere leveranciers. Zuid-Koreaanse fabrikanten staan dan goed op de kaart.

De VS probeert al langere tijd te voorkomen dat China toptechnologie uit het buitenland invoert om zijn eigen producten beter te maken voor een strategisch voordeel te krijgen. Amerikaanse bedrijven zijn exportbeperkingen opgelegd, maar ook oefent de VS druk uit op andere landen om dit te doen. Zo mag ASML uit Veldhoven zijn toplijn producten hierdoor niet meer in China verkopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Dat heet nu een ‘koekje van eigen deeg’. Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. En dit blijft escaleren totdat China economische gevolgen ondervindt van alle beperkingen en de onderlinge haat door Chat AI’s vanuit beiden zijden verder wordt aangewakkerd. Verdere militaire opbouw en dan volgt de 3e wereldoorlog. Ik vraag me af wie hier belang bij heeft. De wapenindustrie?
En de gewone mensen? Die worden opgeofferd aan mechalonane plannen voor de lange termijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond