Deel dit artikel
-

China geen topdelver cryptopunten meer

China is zijn positie als topdelver van cryptomunten geheel kwijtgeraakt. De activiteit is gedaald tot ver onder de niveaus van de Verenigde Staten, Rusland en Kazachstan, aldus de meest recente Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

Reden is de harde aanpak door het Financial Stability and Development Committee van de Chinese Staatsraad, voorgezeten door vice-premier Liu He. Die wilde de handel in cryptomunten beperken zo niet geheel verbieden. Als gevolg hiervan stopten belangrijke delvers in Binnen-Mongolië, Sichuan en Xinjiang. Alibaba mag de benodigde apparatuur ook niet meer aanbieden.

Tot voor kort stond China nog op de eerste plaats vanwege de goedkope elektriciteit in het land. Het delven van cryptomunten kost veel energie.

Na het harde optreden probeerden veel mijnwerkers naar Noord-Amerika en Centraal-Azië te verhuizen. Het demonteren en verplaatsen van de grote serverarrays bleek een kostbare onderneming te zijn, maar de CBECI-gegevens suggereren dat velen met succes zijn uitgeweken.

Uit de data blijkt dat de VS goed zijn voor 35,4 procent van alle Bitcoin rekenkracht, gevolgd door Kazachstan en Rusland met respectievelijk 18,1 en 11,2 procent.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond