Deel dit artikel
-

China keurt weer meer games goed

Chinese toezichthouders keurden deze maand al 86 gamelicenties goed, merendeels van Tencent Holdings en NetEase. De National Press and Publication Administration (NPPA), het agentschap dat verantwoordelijk is voor licenties van videogames in China, publiceerde maandag zijn nieuwste lijst met goedkeuringen.

Tencent, exploitant van ’s werelds grootste videogamebedrijf naar omzet, heeft een licentie gekregen voor Ace Force 2, een zogenoemde first-person shooting mobiele game.

NetEase, het op een na grootste videogamebedrijf van China, mag Seven-Day World uitbrengen. Andere titels zijn Dislyte ontwikkeld door Lilith Games, Crystal of Atlan, een mobiele actiegame van een studio onder ByteDance; en Light Gap Interpretation.

China laat hiermee weer de teugels varen na een hardhandig optreden eind 2021. Men introduceerde toen een tijdslimiet van drie uur voor voor minderjarigen en veel titels mochten niet verschijnen.

De markt is nog altijd niet volledig hersteld. De verkoop van games voor de Chinese markt daalde in de eerste drie maanden van 2023 met 15 procent op jaarbasis tot 67,5 miljard yuan (9,24 miljard dollar), volgens analysebedrijf CNG.

Enkele grote Chinese spelers zien in 2023 een herstel in de gameverkoop. In het eerste kwartaal rapporteerde Tencent een stijging van 6 procent van de binnenlandse game-inkomsten tot 35,1 miljard yuan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond