Deel dit artikel
-

China wil metaverse bedrijven met ‘wereldwijde invloed’

China heeft een actieplan opgesteld voor de ontwikkeling van de metaverse, waaronder het oprichten van drie tot vijf metaverse bedrijven met wereldwijde invloed tegen 2025.

Volgens het beleidsdocument dat vorige week vrijdag is gepubliceerd door vijf Chinese ministeries onder leiding van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), wil China tegen 2025 drie tot vijf industriële clusters rond de opkomende technologieën creëren.

De ministeries van Onderwijs en Toerisme, samen met de staatstoezichthouder van de Staatsraad (het hoogste uitvoerend orgaan van de Volksrepubliek China) en de National Radio and Television Administration, hebben zich bij de MIIT gevoegd.

Het document zie toepassingen van de metaverse in verschillende industrieën, zoals huishoudelijke apparaten, auto’s en ruimtevaart. Productie-industrieën zoals staal en textiel kunnen volgens het plan ook gerelateerde technologieën gebruiken om de planning, materiaalberekening en andere delen van het productieproces te optimaliseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond