Deel dit artikel
-

China zet rem op energieproductie Bitcoin

China heeft het stroomverbruik voor de productie van virtuele munten aan banden gelegd. De enorme stroombehoefte zou het energieverbruik in het land verstoren. Bepaalde regio’s moeten de consumptie nu gaan beperken.

Al eerder dreigde China bitcoindelvers die stroom gebruiken van hydro-elektrische centrale af te sluiten. Wereldwijd is het stroomverbruik voor het delven van bitcoins hoog, soms even hoog als dat van veel Afrikaanse landen.

Doordat de Bitcoin het afgelopen jaar vijftien keer meer waard is geworden, willen velen hun geluk beproeven en zelf munten aanmaken. Vooral in China bevinden zich veel delvers. Die zouden profiteren van de lage stroomprijzen in sommige delen van China.

Omdat de plannen zouden zijn toegelicht door de Centrale Bank achter gesloten deuren, is niet bekend wanneer deze maatregelen precies ingaan.

Eerder verbood China al Initial Coin Offerings en bitcoinwisselkantoren.

Dit bericht is 27 keer gedeeld

15 Reacties

bram

uiteindelijk zal dit onderdeel van de crypto ervoor zorgen dat er restricties geintroduceerd worden. Lobbyisten van banken en de overheid zullen dit gebruiken om de digitale munt in te perken, en de waarde zal flink dalen. Veel mensen zullen geld verliezen, dus wees gewaarschuwd en stap er uit.

Tom

Bram heeft blijkbaar zelf geen Bitcoins, jammer man!

Adrian

Bram is jaloers!

Mike

Jammer dat Bram er totaal geen verstand van heeft. Er zijn ook landen die dit blijven stimuleren. Bedrijven zullen veelal gaan overstappen op zonne-energie. De Bitcoin zal inderdaad wel weer iets zakken maar komt dan weer sterker terug.

Vincent

Bram is zo iemand net als de nl overheid en hebben geen kennis

bram

oh god, je zou maar iets negatiefs over de crypto valuta zeggen.

Ron

Je bent niet de enige hoor Bram, maar omdat de waarde van cryptocurrencies volledig is gebaseerd op speculatie en hebzucht is bezitters er alles aan gelegen om alleen positieve geluiden te laten horen en niet de risicos, zodat mensen blijven instappen en de zeepbel verder wordt opgeblazen (overigens is de vaart er bij bitcoin qua koersstijging inmiddels wel uit). Wie kritisch is komt ook talloze waarschuwingen tegen van financiele autoriteiten en andere deskundigen maar hebzucht maakt blind helaas. Overigens heb ik niks tegen virtuele currencies, maar in de huidge opzet is het zijn doel voorbijgeschoten en een puur speculatie/gokmiddel geworden. Maar de blockchaintechnologie kan wellicht wel aan een meer gereguleerd en gegarandeerd systeem en obv echte valuta gekoppeld worden. In de huidige opzet zal het een keer klappen en deel je mening dat uitstappen de enige verstandige optie is. In de traditionele aandeelhandel is ook nog prima rendement te halen en loop je minder risico tov cryptocurrencies.

Jasper

Niemand weet wat er zal gebeuren. Blockchain is een nieuwe technologie die met crypto currency in experimentele fase zijn. Niemand kan de toekomst voorspellen, net omdat het een technologie is die nog niet optimaal werkt. Ondertussen heeft iedereen positieve of negatieve meningen, maar laten we eerst afwachten. Ik hou van risico’s, dus ik verkoop niks en wacht af en al de rest is bullshit.

Johan

Momenteel zakt de waarde en dit artikel is daar zeker een bijdrage van, ook ik denk dat meer is gaan lijken op gokken en/of speculeren.
Op zich is daar niks mis mee zolang het individu er verstandig mee om weet te gaan.

De rekensommen voor blockchain worden steeds ingewikkelder en vragen dus steeds meer capaciteit van een computer en daarmee ook een zwaardere belasting voor een elektra netwerk en het milieu.
Windmolens en zonnen energie zijn bronnen die bij lange na niet kunnen voldoen aan de vraag, dit kon al niet voor het “minen” laat staan tijdens.
In dat licht heeft China een juiste beslissing genomen en weet ik zeker dat andere landen zullen volgen.

Ook ben ik van mening dat de betalingen uit de anonimiteit moet worden gehaald om te vermijden dat de “onderwereld” er misbruik van kan maken in welke vorm dan ook, Europa heeft daarin een goede stap gezet.

Tot slot, ik gun een iedere een voordeel en het plezier bij of in het handelen van cryptocurrency, door de toegankelijkheid daarvan maken veel personen daar gebruik van.
Zolang dit verstandig gebeurd is daar niks mee.

Freddy

“momenteel zakt de waarde en dit artikel is daar zeker een bijdrage van”…

Verdiep jezelf is. De daling is allang bekend waarom deze is ingezet:
CMC just tumbled the whole market with one move by excluding Korean exchanges from price calculations

https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency/comments/7oxivj/cmc_just_tumbled_the_whole_market_with_one_move/

peter

@johan: “Ook ben ik van mening dat de betalingen uit de anonimiteit moet worden gehaald om te vermijden dat de “onderwereld” er misbruik van kan maken in welke vorm dan ook, Europa heeft daarin een goede stap gezet.”

Heb je het hier over de us dollar?

Verdiep je inderdaad eens in de materie voordat je iets roept. Cryptocurrencies zoals bitcoin is transparanter dan cash geld en zeker transparanter dan het beleid dat allerlei centrale banken erop na houden…

DHR.arnoud - AVLRECORDS

[Reactie verwijderd. Vloeken en schelden niet toegestaan volgens de huisregels]

-Erwin Boogert, redactie Emerce

Johan

Freddy en Peter hebben kennelijk belangen en zullen kennelijk 15 januari aan hun scherm geplakt zitten omdat zij berichten, welke door voor de hand liggende organisaties, voor absolute waarheid aannemen.
Als je kritisch een noot aanslaat heb je het in hun ogen, en vele andere, niet goed begrepen.

Gordel je maar vast als er serieus belasting betaald moet gaan worden.

Jan

Beetje onzin om miners af te sluiten of om te zeggen dat het hoge stroomverbruik de bitcoin zal nekken.
Zie alle onnodige elektrische apparaten die we gebruiken. Straks ook iedereen met een elektrische tandenborstel afsluiten?
Daarbij worden er maar 21 miljoen bitcoins gemined in totaal. We zitten al grofweg op 17 miljoen. Dus het is van beperkte duur.
Ethereum stopt het minen in 2018, voor kleine miners is het al niet lonend meer.
Zelf heb ik de ravage van het minen van goud in diverse landen mogen aanschouwen, ook niet fijn voor het milieu, al dat kwik en weggespoten oerwoud.

Frank

China, maar zeker ook Japan en Zuid Korea, zijn leidende landen als het gaat omtrent de gehele cryptocurrency markt. Normaal hebben die landen relatief lak aan energie en uitstoot verdragen dus het verbaast me dat men op crypto verbruik wel een stop willen zetten. Dit zou zomaar kunnen komen doordat hierdoor andere bedrijven te weinig energie hebben. Ik las dat op dit moment er zoveel energie gebruikt wordt door de bitcoin dat het nummer 60 is op de ranglijst van landen die energie verbruiken (https://www.onetime.nl/geld/virtueel-geld/hoeveel-energie-verbruikt-bitcoin). Als je je dit bedenkt dan vraag ik me toch serieus af waar we mee bezig zijn, want wat hebben we aan die verspilde energie? Behalve dan dat het greed en ongelijkheid in de wereld brengt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond