Deel dit artikel
-

Chip belangrijkste uitvinding in afgelopen 50 jaar

2004 mag dan het jaar van het weblog zijn, de de belangrijkste uitvinding van de afgelopen vijftig jaar is overduidelijk de computerchip. Dat blijkt althans uit een peiling van nieuwszender CNN onder 120.000 mensen. Goede tweede innovatie van de afgelopen 50 jaar is het internet.

In een poll die nieuws-zender CNN de laatste weken van het jaar heeft gehouden, werd Amerikanen gevraagd naar wat zij de meest invloedrijke uitvinding van de afgelopen vijftig jaar vonden.Deelnemers konden kiezen uit een lijst met 24 uitvindingen.

Met een riante voorsprong (24 procent van de stemmen) eindigde de in 1961 door Jack Kilby en Robert Noyce uitgevonden computerchip op de eerste plaats. Het internet werd tweede met 20 procent van de stemmen. Derde werd de pc, die zo'n 17 procent van de stemmen haalde.

Daarmee lieten deze drie de concurrenten – waaronder het kunsthart, de reageerbuisbaby, kernenergie, de streepjescode en de MRI-scanner – mijlenver achter zich. Hekkensluiter werd de walkman: maar 140 van de bijna 120.000 stemmers vond dat de meest invloedrijke uitvinding van de laatste halve eeuw.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond