Deel dit artikel
-

Chris Peeters (Elia) nieuwe CEO van bpost

Elia-topman Chris Peeters wordt de nieuwe CEO van Bpost Group. De nieuwe CEO van de groep treedt aan na een woelig jaar, waarin het postbedrijf onder vuur lag over subsidies die het krijgt van de federale overheid.

Eind 2022 moest de vorige CEO Dirk Tirez opstappen, omdat hij op de hoogte zou zijn geweest van afspraken met concurrenten. Bpost zou een deal hebben gesloten met een concurrent om kranten en tijdschriften te bezorgen.

Het parket en de Belgische Mededingingsautoriteit onderzoeken nu de zaak, net als een extern analysebureau in opdracht van de federale regering.

Chris Peeters (58), de huidige topman van netbeheerder Elia, wordt nu dus de nieuwe CEO van het postbedrijf. Peeters staat al sinds 2015 aan het hoofd van de netbeheerder. Ooit leidde hij de business-consultingactiviteiten van Schlumberger in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Dat bedrijf levert diensten voor de olie- en gasindustrie.

Voor zijn carrière bij Schlumberger werkte hij veertien jaar voor McKinsey, waarvan zeven jaar als partner, gespecialiseerd in de energiesector.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond