Deel dit artikel
-

Chromecast verliest kijkers

Googles Chromecast was aanvankelijk niet aan te slepen, maar het gebruik van het televisiespeeltje loopt terug, volgens cijfers van Parks Associates, die vooral naar de Amerikaanse markt keek.

De reden van die daling is onduidelijk, maar volgens Parks Associates blijft de concurrentie van Apple TV, Roku en Amazons nieuwe Fire TV sterk. Twintig procent van de Amerikaanse breedbandhuishoudens heeft een digitale mediaspeler. Chromecast heeft een marktaandeel van zes procent.

Omdat Chromecast goedkoop is, slechts 35 dollar, was de nieuwsgierigheid in het begin groot. Maar volgens Parks ‘kregen gebruikers beter inzicht in waar ze het voor konden gebruiken, en sommigen keerden terug naar andere kijkopties.’  In het algemeen zijn er nog maar weinig apps die Chromecast ondersteunen.

Sinds maart is Chromecast ook in Nederland verkrijgbaar. Het apparaat kan via de Play Store worden besteld.

Deel dit bericht

2 Reacties

Barbara

Wij hebben er toevallig vorige week een aangeschaft bij de Mediamarkt en gebruiken hem om films of series via Netflix of Youtube op de televisie te kijken. Geweldig dingetje!

Bas van der Veeken

Gebruiken ‘m nog dagelijks. Vooral de kids ook. Het kan natuurlijk zijn dat de verkopen inmiddels afvlakken. Mogelijk dat de meeste die ‘m willen ‘m al hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond