Deel dit artikel
-

Chromecast volgend jaar breder beschikbaar

Googles draagbare mediaspeler Chromecast wordt volgend jaar in een aantal niet nader gespecificeerde internationale markten gelanceerd. Dat vertelde product manager Mario Queiroz in een gesprek met GigaOm.

Om welke markten het gaat is niet duidelijk, maar Queiroz laat doorschemeren dat de omvang van de internationale uitrol best eens ‘verrassend’ zou kunnen zijn.

Chromecast is formeel alleen nog in de VS verkrijgbaar. Heel even was het apparaatje te koop via Amazon, maar binnen 24 uur blokkeerde de internetwinkel alle internationale bestellingen. Wie hem toch wil hebben is aangewezen op eBay, maar betaalt er meer voor.

Chromecast is een dongel die in de HDMI-poort van het tv-toestel moet worden gestoken. Met behulp van een Android of iOS-app kan je YouTube, Netflix, Hulu of Google Play Music afspelen. Vanwege de geringe kosten is de dongel zeer gewild. Er worden er bij Amazon meer van verkocht dan van Amazons eigen Kindle Fire-tablets.

Google stelt binnenkort een software developer kit beschikbaar voor ontwikkelaars. Op die manier moeten meer apps worden ontwikkeld. Het aanbod van zenders valt nu nog wat tegen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Wes

Chromecast is in Nederland al verkrijgbaar bij http://www.gadgetpark.nl
Had de Chromecast binnen een dag binnen.

Erwin Boogert

Bevat die software die is geoptimaliseerd voor Nederland?

jw

ik heb er een van Amazon (uk) en die praat gewoon Nederlands met mij

Daniël

De functionaliteiten van de Chromecast worden volledig in Nederland ondersteund. De Amerikaanse versie wordt alleen geleverd met een Amerikaanse oplader, maar deze is gemakkelijk te vervangen door een Nederlandse usb-oplader.

Zowel de app die nodig is voor de installatie van de Chromecast als de ondersteunde Chromecast-apps zijn allemaal in de Nederlandse Google Play Store beschikbaar.

Een enkele dienst, zoals Google Play Movies & TV, zijn nog niet beschikbaar voor de Chromecast in Nederland. Deze diensten zijn namelijk nog niet in Nederland uitgerold.

simon

In de Amazon store uk kan je de chromecast ook bestellen. Bovendien hoef je geen verzendkosten te betalen.

Jelle

Inmiddels te bestellen via de Android Play Market voor € 35 🙂

Peter

Geweldig apparaat die Chromecast, ben er ontzettend blij mee. Bij Bol.com nu maar 35 euro en binnenkort komt de Chromecast 2 ! kan niet wachten..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond