Deel dit artikel
-

Chromium Edge passeert Firefox in ranglijst

Wereldwijd gebruiken nu meer mensen regelmatig de Edge-browser van Microsoft dan Firefox. Chrome blijft echter onbetwist aan de top.

Microsofts Edge kreeg 8,84 procent wereldwijd marktaandeel in september, volgens cijfers van Netmarketshare.

Google Chrome, dat grotendeels dezelfde code deelt, is echter nog ver weg met 69,94 procent, al incasseerde het een klein verlies.

Toch zijn het bemoedigende cijfers aangezien nog lang niet iedere Windows gebruiker de beschikking heeft over Edge. Bij de eerstvolgende Windows update wordt de oude Edge vervangen.

Internet Explorer staat vierde op de ranglijst met 3,88 procent, gevolgd door Apple’s Safari met 3,57 procent. Die laatste draait uitsluitend op Apple hardware.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

KoalaBear

Was te verwachten, en het zal zeker nog een stuk groeien. Voorheen installeerde iedereen die de computers in orde houd altijd meteen Google Chrome, maar dat is inmiddels niet meer nodig.

Het is wel fijn dat ook Microsoft nu features toevoegd aan het Chromium project zodat iedereen er van profiteert.

En als je komt met “Dit (Chromium) is de nieuwe IE6” dan vind ik dat je het niet begrepen hebt. Het probleem van IE6 was dat Microsoft het zo’n 5 jaar lang geen enkele update heeft gegeven en daardoor letterlijk het web tegen hield. Dat is hier absoluut niet meer het geval, elke 6 weken een nieuwe versie met vaak best wat nieuwe features.

Enige wat overeind blijft is dat Google invloed heeft wat soms voor gebruikers negatief gebruikt kan worden. Onder de streep is het voor iedereen goed als er een stabiele en doorontwikkelende basis is voor het web.

Etan

Apple Safari is er ook gewoon voor Windows, hoor. Niet dat ik die browser gebruik, maar het is wel zo.

Jan Libbenga (Emerce)

Apple biedt die browser al jaren niet meer aan, je kunt hem hooguit nog via andere sites downloaden, wat niet aan te raden is.

bert

@koalabear, ben helemaal geen fan van die drang tot vernieuwen van browsers. Qua oplossingen voor websites is er vrijwel niks dat in 2010 niet kon, maar browser compatibilteit js erger dan ooit. Scheve pixels uit IE 6 tijdperk is schattig bij hedendaagse ellende. Mooi voorbeeld is pushen webp, een bak ellende daardoor alleen al. Erger nog, deze chromiumcrap begint er nu steeds vaker voor te zorgen dat devs geen fatsoenlijke apps kunnen coderen, en er maar gewoon een chromiumbrowser van 160MB in flikkeren (Electron). Gevokg is dat hele processor ontwikkeling alleen maar in real time javascript parsen komt en geen ruimte biedt voor werkelijk versnellen van software.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond