Deel dit artikel
-

CIRA en SIDN gaan partnerschap aan om nieuw registratieplatform te bouwen

CIRA en SIDN, de (domein) registry’s van respectievelijk het Canadese .ca-domein en het Nederlandse .nl-domein, gaan een nieuw partnerschap aan voor de gezamenlijke ontwikkeling, promotie en ondersteuning van het huidige CIRA Registry Platform.

De code base en het intellectuele eigendom van het product, binnen CIRA bekend onder de naam Fury, worden ondergebracht in een gezamenlijke onderneming, gevestigd in Canada.

In het kader van de onderlinge samenwerkings- en ontwikkelingsovereenkomst migreert SIDN .nl, het op drie na grootste landendomein (ccTLD) ter wereld, naar het nieuwe, gezamenlijk beheerde en ontwikkelde registratieplatform. Na de migratie zal .nl draaien op een nieuwe cloudversie van het huidige CIRA Registry Platform met de functionaliteit die SIDN nodig heeft voor het uitvoeren van haar registrytaken.

Na een uitgebreid proces om de opvolger van het huidige registratieplatform van SIDN, DRS5, te bepalen, werd besloten dat de beste aanpak was om in samenwerking met een bestaande registry een nieuw systeem te ontwikkelen. De keuze viel op CIRA vanwege de toonaangevende technologie, interne expertise en gedeelde waarden. Bovendien hebben beide organisaties in het verleden vaker samengewerkt in hun streven de innovatie en waarden van het open internet te bevorderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond