Deel dit artikel
-

Clash of Clans: 727 miljoen dollar in 2019

Clash of Clans bracht in 2019 niet minder dan 727 miljoen dollar op, volgens schattingen van Sensor Tower. Dat is 27 procent meer dan een jaar geleden.

De verdiensten zijn indrukwekkend te noemen voor een game die al sinds 2012 bestaat (op iOS). Vanaf 2013 is er ook een Android versie.

Een deel van de groei is toe te schrijven aan een de introductie van een zogenoemde battlepass. Een gouden pas kost 5 dollar.

In 2015 bereikte de game zijn hoogtepunt met opbrengsten tot 1,8 miljard dollar.

Pokémon GO genereerde vorig jaar 894 miljoen dollar, 10 procent meer dan in 2018, mede dankzij updates en evenementen. Via Android wordt (iets) meer verdiend dan via iOS, namelijk 482 miljoen versus 412 miljoen bij iOS.

Een andere game Sea of Thieves heeft de grens van 10 miljoen spelers gehaald. Het spel verscheen maart 2018 voor Xbox One en de pc via Microsofts Game Pass. Komende week verschijnt een gratis update Legends of the Seas.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik

In dit geval inderdaad indrukwekkend te noemen. Gelukkig zit daar geen cent van mijn of mijn broers bij…resultaten behalen in dit spel is een kwestie van geduld en daar barsten wij (net geen kids meer) van. Indrukwekkender is de service van Clash of Clans! Een geregelde klacht is dat het service team niet reageert op mail van de speler/gebruiker. De klant- vriendelijkheid/gerichtheid laat te wensen over, althans, in Nederland. Is het arrogantie? Of is de 727 miljoen dollar te beperkt om de service in stand te houden? Mijn leger is in ieder geval gestopt met oorlogvoeren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond