Deel dit artikel
-

Cloud en hosting groeien sneller dan de IT markt

De Nederlandse markt voor cloud en hostingdiensten groeit sneller dan de IT markt zelf. Dit is één van de opvallende resultaten van een studie naar de markt voor cloud en hosting diensten uitgevoerd door DHPA kennispartner en onderzoeksbureau The METISfiles.

Het gebruik van cloud gebaseerde diensten op het gebied van applicatiehosting, webhosting, serverplatformen, opslag, backup, beveiliging en werkplekautomatisering groeit in Nederland vijf keer zo snel ten opzichte van de totale IT markt.

Het onderzoeksbureau becijfert dat de totale markt voor aan Informatie Technologie gerelateerde bestedingen in Nederland in 2017 zo’n 33,6 miljard euro groot was en de prognose voor 2018 toont een groei naar 34,5 miljard euro. Het deel voor cloud en hostingdiensten bedraagt in 2017 met circa 2 miljard euro 7 procent en groeit zeer snel.

De sector kent een zeer groot aantal meest kleinere bedrijven. Bij de naar schatting 4900 bedrijven die hierin actief of op dit gebied ook activiteiten hebben zijn 13.000 mensen werkzaam.

Er is een structurele verandering waarneembaar in dienstenportfolio en marktbenadering. Die bestaat uit een verandering van focus van diensten aanbieden vanaf de eigen infrastructuur van de provider naar het beheren van infrastructuur en omgevingen van derden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond