Deel dit artikel
-

‘Cloudgaming zo onwrichtend als videostreaming’

De markt voor cloudgaming staat internationaal nog maar in de kinderschoenen, maar is volgens marktonderzoeker Newzoo zo ontwrichtend als videostreaming was voor de tv- en filmmarkt.

Dit jaar geven consumenten naar schatting rond de 585 miljoen dollar uit aan cloudgaming. Dat zal in de komende vier jaar met een factor acht toenemen tot 4,8 miljard in 2023, aldus Newzoo in een nieuw onderzoeksrapport.

Er zijn nog geen grote, leidende partijen in deze nieuwe wereld. Maar de grote namen investeren wel fors om een positie te verwerven in de kopgroep. Momenteel is er nog een brede waaier marktpartijen die meedingt, variërend van telecombedrijven en uitgevers tot gameplatformen, hardwaremakers en start-ups.

De uitbraak van het coronavirus heeft de markt voor cloudgaming een impuls gegeven. Volgens de onderzoekers heeft dat bij passieve gamers het vuur weer aangewakkerd. Een deel van die groep had geen zin om voor honderden euro’s een nieuwe console te kopen, als die al beschikbaar waren, dus koos voor een goedkoper alternatief dat werkt volgens het Netflix- en Spotify-model. Dat is: huur betalen om gedurende een x-periode te kunnen gamen.

Foto: Widhi Rachmanto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond