Deel dit artikel
-

Cloudgamingbedrijf OnLive gered (update)

Cloudgaming bedrijf OnLive is op het laatste nippertje van de ondergang gered, na aanvankelijke verwarring over massaontslagen. De nieuwe, niet nader genoemde eigenaar neemt al het personeel over.

OnLive is de Spotify voor games. Voor 9,99 dollar per maand kun je ruim tweehonderd games onbeperkt gebruiken. Aan belangstelling was geen gebrek, maar het bedrijf bleek forse  schulden te hebben. Vrijdag was het Californische bedrijf bezig om bankroet voor te bereiden en verschillende werknemers liepen al met verhuisdozen het pand uit.

De nieuwe eigenaar is in nevelen gehuld. Mogelijk is gekozen voor een sterfhuisconstructie, waarbij personeel en activa zijn overgeheveld naar een nieuwe vennootschap en de schulden zijn achtergebleven. In een verklaring zegt het bedrijf nieuwe financiers te hebben gevonden.

Oprichter Steve Perlman was het bedrijf in 2009 begonnen. De dienst is beschikbaar voor iPads, televisies, Android tablets en desktoppc’s.

De vrouw van een van de werknemers klaagt bij TechCrunch dat haar man zijn baan heeft verloren en hun aandelen in de onderneming waardeloos zijn geworden. ‘Steve Perlman – you have NO soul.’

UPDATE: OnLive blijkt nu volledig in handen van Lauder Partners, dat eerder investeerde in tv-streamingdienst Aereo en LiveScribe.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rambo

Apart verhaal.

Erwin Boogert

Hoe schat jij de kansen van Onlive en/of het concept erachter in?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond