Deel dit artikel
-

Cloudmarkt naar 44,5 miljard dollar in 2019

De markt voor clouddiensten is vorig jaar met 37,3 procent gegroeid naar een omvang van 44,5 miljard dollar tegen 32,4 miljard een jaar eerder, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Gartner. Amazon bleef stevig op de eerste plaats zitten.

De top 5 van grootste spelers waren ook gelijk verantwoordelijk voor 80 procent van de markt. Een jaar eerder was dat 77 procent.

Microsoft behaalde de twee plaats dankzij 8 miljard dollar omzet, waarvan de helft in Noord Amerika werd gerealiseerd.

De grootste cloudaanbieder in China, Alibaba Cloud, groeide 62,4 procent. De omzet klom naar 4 miljard dollar.

Nog sneller groeide Tencent, een bedrijf dat niet direct wordt geassocieerd met clouddiensten, maar met 100 procent razendsnel groeit. Gartner verwacht dat de Chinese spelers steeds dominanter worden.

Googles omzet groeide van 1,3 miljard in 2018 naar 2,4 miljard in 2019, een groei van 80.1 procent. Ook Google is grotendeels aangewezen op de thuismarkt.

Dit jaar zal de markt nog meer toenemen, mede als gevolg van de coronacrisis, waardoor bedrijven nog meer aangewezen zijn op onlinediensten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ben de Wild

Dit is wel een zeer magere analyse met zeer beperkte context: Cloud is niet hetzelde als IaaS en AWS doet al rond de 40mrd omzet…. Artikel is dus puur een weergave van IaaS omzet volgens gartner. En de markt is niet hetzelde als revenue…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond