Deel dit artikel
-

Cloudmarkt groeit stormachtig

De cloudmarkt ontwikkelt zich stormachtig. Nieuwe cijfers van Synergy Research Group laten zien dat in de belangrijkste markten voor openbare clouddiensten en -infrastructuur de inkomsten in het eerste kwartaal van 2022 126 miljard dollar bereikten, na een groei van 26 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

De grootste groei was te zien in IaaS & PaaS (resp. diensten voor infrastructuur en platforms). De omzet uit deze diensten groeide in het eerste kwartaal met 36 procent tot meer dan 44 miljard. De andere belangrijke servicesegmenten, managed private cloud services, enterprise SaaS en CDN, voegden nog eens 54 miljard aan inkomsten toe, met een gemiddelde groei van 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Tegenover de inkomsten staan ook flinke investeringen ter waarde van 28 miljard dollar, wat een stijging van 20 procent was ten opzichte vvan vorig jaar.

In het hele cloud-ecosysteem waren bedrijven die het meest prominent aanwezig waren Microsoft, Amazon, Salesforce en Google. Andere grote spelers waren Adobe, Alibaba, Cisco, Dell, Digital Realty, IBM, Inspur, Oracle, SAP en VMware. In totaal waren deze bedrijven goed voor 60 procent van alle public cloud-gerelateerde inkomsten.

Terwijl cloudmarkten sterk groeien in alle regio’s van de wereld, blijven de Verenigde Staten de belangrijkste markt, goed voor 44 procent van de totale omzet en 51 procent van de hyperscale datacentercapaciteit. China was goed voor 8 procent van alle inkomsten uit clouddiensten en 15 procent van de hyperscale datacentercapaciteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond