Deel dit artikel
-

Cloudreuzen groeien stevig door

De vier grootste cloudaanbieders Alphabet, Amazon, IBM en Microsoft zagen hun omzet het afgelopen kwartaal met zeker 40 procent toenemen, zo blijkt uit en analyse van BI Intelligence.

Van de vier blijft Amazon veruit de grootste in marktaandeel. De omzet bedroeg in het derde kwartaal 4,6 miljard dollar, overigens wel lager dan een jaar geleden.

De nummer 2 Microsoft stoomt flink naar voren. De omzet steeg 14 procent naar 7 miljard dollar, waarbij Azure zelfs 90 procent groeide.

IBM realiseerde 20 procent groei. Het bedrijf is vooral sterk in hybride cloud, oftewel een combinatie van private en publieke cloud. Daardoor is IBM inmiddels de derde speler op de markt.

Alphabet zou IBM weer kunnen inhalen, want cloud is het snelstgroeiende onderdeel van de internetreus. Wat Alphabet of dochter Google precies aan cloud verdient wordt niet bekend gemaakt. Het valt onder ‘overige omzet’ en die bedroeg in het derde kwartaal 3,4 miljard.

De verwachting is dat al deze partijen de komende tijd zwaar gaan inzetten op machine learning en kunstmatige intelligentie om hun diensten slimmer te maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond