Deel dit artikel
-

CM.com alsnog naar de beurs

Telecom- en betaalbedrijf CM.com gaat alsnog naar de beurs in Amsterdam, via de overname van de lege beurshuls Dutch Star Companies One. De transactie brengt ook een investering van tachtig miljoen euro met zich mee.

De route is anders, het eindresultaat hetzelfde. Vorig jaar poogde CM.com reeds een beursnotering te krijgen, maar stuitte op onvoldoende interesse uit de markt. Nu krijgt het via de fusie met Dutch Star Companies One alsnog een plekje op de Euronext (PDF).

Strikt genomen is er sprake van een fusie waarbij Dutch Star Companies One (DSCO) de bovenliggende partij is. CM.com verdwijnt en DSCO neemt vervolgens die naam weer aan.

De transactie gaat enkel door als de aandeelhouders van ‘de koper’ akkoord gaat met dertig procent stemrecht voor CEO Jeroen van Glabbeek en dertig procent voor compagnon en mede-oprichter Gilbert Gooijers (foto rechts).

Als onderdeel van de omgekeerde beursgang steken investeerders van Teslin en aandeelhouders van DSCO gezamenlijk tussen de 80 en 85 miljoen euro in CMCOM. Teslin stapt voor 15 – 20 miljoen euro in. De transactie waardeert CM.com op een bedrag op 240 miljoen euro. Dat publiceert op 17 februari de cijfers over 2019.

Als aandeelhouders en de toezichthouder geen drempels opwerpen, vindt de beursgang van CM per 21 februari plaats.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond