Deel dit artikel
-

CM.com bevestigt plannen beursgang

Technologiebedrijf CM.com vraagt een beursnotering aan en wil daar in de komende weken 100 miljoen euro mee ophalen. Het geld wordt gebruikt om de buitenlandse groei te versnellen, zowel organisch als via overnames.

Vanochtend bevestigde het bedrijf zelf hetgeen dat Het Financieele Dagblad vorige week al vernam en publiceerde. De begeleidende zakenbanken zijn ABN AMRO en Jefferies. Zij helpen nieuwe aandelen CM.com uitgeven. Mogelijk verkopen de twee oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers een deel van hun aandelen.

Met de beursgang wil het bedrijf zijn financiële positie verstevigen en de groei versnellen. In de afgelopen vijf jaar heeft het lokale kantoren geopend in acht landen met gemiddeld zes medewerkers per locatie. Dat moet groeien tot gemiddeld 25 per kantoor. De kantoren in Frankrijk Hong Kong, het Midden-Oosten en Afrika zullen groter worden, omdat van daaruit meer landen zullen worden bediend. Daarnaast wil CM.com op korte termijn kantoren openen in Singapore en de VS en op middellange termijn in Scandinavië en Oost-Europa.

In het jaar 2018 werd een omzet geboekt van 85 miljoen euro. In de eerste helft van 2019 lag het verkooptotaal op 44 miljoen euro.

CM.com exploiteert een platform voor messaging (RSC, SMS, WhatsApp, Apple Business Chat), ticketing, payments en e-signatures. In 2018 verwerkte het 2 miljard berichten, ruim honderd miljoen minuten aan voice calls en voor 595 miljoen euro aan transacties.

Foto: Sarah Laval (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond