Deel dit artikel
-

CMS-maker Storyblok haalt 44 miljoen op

Storyblok, maker van een B2B headless content management systeem, haalt 44 miljoen euro op. Nieuwe aandeelhouders zijn het staatsfonds van Adu Dhabi Mubadala Capital en het Duitse HV Capital.

Ook de reeds zittende investeerders 3VC en firstminute capital doen mee. De nieuwe financiering versnelt productinnovatie, groei in de VS en Europa, en een uitbreiding richten het Midden- en Verre Oosten.

Een headless CMS is als het ware de tekst- en beeldverwerker achter een website. In tegenstelling tot bijvoorbeeld WordPress of Wix is er geen direct verband tussen een headless CMS en de ‘voorkant’ van een website, de uiterlijke verschijningsvorm.

Sinds de laatste 11 miljoen-financieringsronde van Storyblok in februari 2021 heeft het zijn team in 38 landen vervijfvoudigd procent en het aantal gebruikers, projecten en bureaupartners meer dan verdubbeld.

Storyblok wordt momenteel gebruikt door 74.000 ontwikkelaars en marketeers uit meer dan 130 landen, die 120.000 projecten bouwen. Merken zoals T-Mobile, Damen Shipyards en Accell Global behoren tot de klantenkring.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond