Deel dit artikel
-

CO2ok ondergebracht bij klimaatexpert South Pole

CO2ok, de Utrechtse startup die CO2 compensatie aanbiedt voor webwinkels, wordt voor een onbekend bedrag overgenomen door South Pole, leverancier van klimaatoplossingen en ontwikkelaar van klimaatbeschermingsprojecten.

Het team van CO2ok versterkt het bestaande onderdeel Digital Climate Solutions van South Pole en zijn klanten, waaronder eBay en Otto, evenals Nederlandse duurzame koplopers zoals Naïf Care en Pockies.

CO2ok, bestaande uit elf experts in Europa, VS en Azië, levert de Climate Neutral Checkout-app. De plugin geeft inzicht in de milieu-impact van consumptie en biedt consumenten de mogelijkheid om met één klik de klimaatimpact van hun aankoop te compenseren, vergelijkbaar met CO2 compensatie in de luchtvaart. De tool is beschikbaar voor Shopify, WooCommerce en Magento.

Klanten krijgen de keuze om ongeveer 1 à 2 procent meer te betalen over hun aankoop. Een kwart daarvan gaat naar CO2ok, de overige 75 procent investeert men in duurzame projecten die klimaatverandering tegengaan.

Voor grotere webshops met speciale wensen rekent het bedrijf een maandelijkse vergoeding om de dienst in stand te houden.

Het bedrijf, dat al een aantal jaren actief is, claimt op haar site iets van 200 ‘tevreden klanten’, maar daar zitten vooralsnog geen grote namen bij. Door de overname krijgt het bedrijf toegang tot een grotere markt.

De aankondiging volgt op verschillende andere recente overnames door South Pole, waaronder CO2logic in België, Carbonsink in Italië, GoClimate in Zweden en Republic of Everyone in Australië.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond