Deel dit artikel
-

Coinbase blokkeert 25.000 Russische crypto-portefeuilles

Coinbase, een van de grootste cryptomarktplaatsen, heeft zeker 25.000 crypto-portefeuilles van Russische personen en entiteiten geblokkeerd.

Sinds het begin van de invasie in Oekraïne heeft de roebel meer dan de helft van zijn marktwaarde verloren. Bovendien is Rusland getroffen door meerdere economische sancties, waaronder de verwijdering uit het wereldwijde betalingssysteem SWIFT. Prominente Russische burgers en organisaties zijn op de Amerikaanse sanctielijst terechtgekomen. De verwachting is dan ook dat Russen gebruik zullen maken van alternatieven zoals de Bitcoin.

Volgens het Coinbase-team hielden de geblokkeerde adressen zich bezig met illegale activiteiten. Daarnaast heeft Coinbase de adressen ook gedeeld met de Amerikaanse overheid.

CEO Brian Armstrong realiseert zich dat ook gewone Russen crypto gebruiken als reddingslijn nu hun valuta is ingestort. ‘Velen van hen verzetten zich waarschijnlijk tegen wat hun land doet, en een verbod zou hen ook pijn doen.’

Coinbase verbiedt dan ook niet preventief alle Russen om het platform te gebruiken, zegt Armstrong. ‘Wij vinden dat iedereen toegang verdient tot financiële basisdiensten, tenzij de wet anders bepaalt.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond