Deel dit artikel
-

Coinbase profiteert van crypto bullmarkt

Coinbase heeft het afgelopen kwartaal duidelijk geprofiteerd van de crypto bullmarkt. Het bedrijf rapporteerde beter dan verwachte resultaten over eerste kwartaal met een omzet die steeg naar 1,64 miljard dollar tegen 1,34 miljard verwacht.

De winst van 1,2 miljard dollar was groter dan de totale winst van 2023. Het totale handelsvolume kwam uit op 56 miljard dollar.

De belangrijkste marktplaats in de VS voor het kopen en verkopen van crypto rapporteerde een nettowinst van 1,18 miljard dollar. De prijs van Bitcoin steeg medio maart zelfs naar een recordprijs van ongeveer 73.000 dollar. Hoewel de prijs inmiddels weer is gedaald tot onder de 57.000, is BTC tot nu toe met ongeveer 38 procent gestegen.

Coinbase-aandelen zijn dit jaar met ongeveer 30 procent gestegen en bijna vervijfvoudigd sinds 2023.

Coinbase heeft deze week de integratie met Lightning Network aangekondigd, waarmee snelle betalingen mogelijk worden. De beurs werkt samen met Lightspark om de integratie te vergemakkelijken. Binance, OKX en Bitfinex boden dit al eerder aan.

Coinbase is nog wel verwikkeld in een rechtszaak. Het bedrijf werd vorig jaar aangeklaagd door beurswaakhond SEC omdat het bedrijf functioneerde als illegale effectenbeurs en tussenpersoon.

Coinbase faciliteerde volgens de SEC al sinds 2019 het kopen en verkopen van financiële producten zonder daar vergunningen van de SEC voor te hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond