Deel dit artikel
-

Coinbase profiteert van opleving cryptomarkt

Cryptobeurs Coinbase meldde donderdag een sterk gestegen omzet en winst over het vierde kwartaal vanwege het toegenomen handelsvolume.

De winst kwam uit op 273,4 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 557 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg op jaarbasis met 51 procent naar bijna 954 miljoen dollar.

De omzet uit consumententransacties steeg in het vierde kwartaal met 60 procent op jaarbasis naar circa 493 miljoen dollar, van 275 miljoen dollar in het derde kwartaal.

De opbrengsten uit abonnementen en diensten liepen op met ruim 30 procent op naar 375,4 miljoen dollar.

De digitale valutamarkt zag in het vierde kwartaal een herstel van de prijzen, gestimuleerd door spot bitcoin fondsen (ETF’s) die werden goedgekeurd om in de VS te handelen. In ongeveer een maand tijd trokken deze beleggingsproducten zo’n 4 miljard dollar aan nieuw kapitaal aan.

Bitcoin is een dezer dagen zelfs door de magische grens van 1 biljoen marktkapitalisatie gebroken, voor het eerst sinds december 2021. Toen kostte een Bitcoin nog bijna 55.000 dollar, nu is dat zo’n 51.000 dollar.

De trend bleek deze week al uit de winst van beleggingsplatform Robinhood, die in het vierde kwartaal een stijging van 10 procent van de crypto-inkomsten rapporteerde.

Ledger heeft deze week een strategisch partnerschap aangekondigd met Coinbase, waarbij Coinbase Pay wordt geïntegreerd in de Ledger Live-app. Hierdoor kunnen gebruikers rechtstreeks crypto kopen op Ledgers hardware wallets. Eerder waren cryptotransacties van Coinbase naar Ledger Live tamelijk complex.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond