Deel dit artikel
-

Crypto-financieringsdienst Nuri in nood, 1 miljard dollar verlies voor Coinbase

De cryptowinter laat zich ook in Duitsland voelen: Fintech Nuri uit Berlijn heeft uitstel van betaling aangevraagd. In de VS rapporteerde handelsbeurs Coinbase dinsdag een verlies over het tweede kwartaal van maar liefst 1 miljard dollar.

Als reden voor de surseance noemt Nuri een uitdagende zakelijke omstandigheden op de internationale kapitaalmarkten en negatieve ontwikkeling in crypto-valuta’s.

Nuri heeft 500.000 klanten en een vermogen van 325 miljoen euro. Oorspronkelijk opgericht onder de naam Bitwala, combineert de start-up cryptocurrency-handel en online bankdiensten.

Nuri beloofde zijn klanten tot 3 procent rendement op hun bitcoin-stortingen. Hiervoor werd samengewerkt met de inmiddels failliete cryptobank Celsius.

Tot nader order worden zowel de app als de producten en diensten van Nuri ongewijzigd voortgezet.

De cijfers van Coinbase, wereldwijd een van de grootse cryptohandelsbeursen, waren dinsdag zoals verwacht niet goed. Het handelsvolume vertraagde tot 217 miljard in het tweede kwartaal van 462 miljard een jaar eerder (pdf). De eigen omzet bedroeg 808,3 miljoen dollar, fors lager dan door analisten was ingeschat. Het verlies bedroeg 1,1 miljard dollar.

Coinbase heeft al personeel op straat gezet en heeft een plan opgesteld voor marketinguitgaven voor de tweede helft van het jaar te verlagen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin - Geen

‘Cryptowinter’, mochten ze willen. Cryptocalypse is het. Of cryptocallapse.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond