Deel dit artikel
-

Collect&Go levert voortaan boodschappen aan huis met een elektrische cargofiets in het Gentse

Nieuw in het Gentse straatbeeld: een elektrische cargofiets met een capaciteit van 1.000 liter – of 12 blauwe Collect&Go bakken. Die staat vanaf vandaag ter beschikking van de Gentse Drivers, een netwerk van particuliere bezorgers die Collect&Go-boodschappen aan huis leveren.

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, startte in juni 2020 met aanhuislevering in Gent. Het doet daarvoor beroep op een netwerk van particuliere bezorgers, Drivers genoemd, die in hun buurt boodschappen aan huis leveren en in ruil daarvoor een vergoeding ontvangen.

Het aantal aanhuisleveringen per Driver zijn beperkt tot vier. Dit model heeft vooral tot doel om buren voor elkaar boodschappen te laten doen en zo de sociale cohesie te bevorderen. Speciaal voor de Gentse Drivers stelt Collect&Go vanaf nu gratis een elektrische bakfiets ter beschikking.

De elektrische bakfiets van Collect&Go werd dinsdag in gang getrapt door Sofie Bracke, Gentse schepen van economie en handel, die het duurzame karakter en het ondernemerschap toejuicht.

De elektrische cargofiets staat aan het Collect&Go-afhaalpunt in Gent, naast de Colruyt aan de Drongensesteenweg. Drivers kunnen er gratis gebruik van maken. De elektrische cargobike, die meer weg heeft van een moderne tuk tuk, heeft een capaciteit van 1.000 liter en kan makkelijk 12 Collect&Go-bakken vervoeren.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond