Deel dit artikel
-

Colruyt Group en STILL ontwikkelen innovatieve zelfrijdende pallettrucks

Colruyt Group en STILL brengen een zelfontwikkelde, automatisch rijdende pallettruck op de markt. De eerste twee exemplaren van dit Self Driving Vehicle (SDV) zijn in gebruik genomen in het Colruyt Group distributiecentrum Dassenveld in Halle.

Deze SDV’s zullen het werk van de medewerkers in Dassenveld aanvullen en vergemakkelijken, en in harmonie met hen samenwerken. Gelijktijdig met de verdere uitrol voor Colruyt Group brengt STILL het nieuwe concept ook voor derden op de markt.

De pallettrucks nemen een deel van het werk voor hun rekening, houden rekening met de mensen om zich heen en vinden moeiteloos elke pallet in het distributiecentrum terug, dankzij geavanceerde technologie.

In nog geen twee jaar na de start van de samenwerking presenteren Colruyt Group en STILL een nieuw concept dat volledig in harmonie met de mens werd ontwikkeld. De logistieke Colruyt medewerkers op de werkvloer gaven uitgebreid input tijdens de verschillende testfases. Zo is een oplossing ontwikkeld die perfect past binnen een drukke en uitdagende logistieke operatie, eigen aan de retailsector.

De nieuwe SDV herkent en verwerkt zowel euro- als blokpallets en werd speciaal ontwikkeld voor het wegtrekken van paletten van het receptieplein naar de juiste plaats in het distributiecentrum, waarna de bestellingen voor de winkels door de orderpickers kunnen rondgehaald worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond