Deel dit artikel
-

Colruyt test automatische herkenning van groenten en fruit

Colruyt test als eerste Belgische supermarkt automatische productherkenning. In de winkel van Kortrijk worden groenten en fruit automatisch herkend aan de kassa met behulp van kunstmatige intelligentie.

In samenwerking met het bedrijf Robovision is een slimme camera ontwikkeld en opgehangen boven een weegschaal die onmiddellijk bepaalt om welk product het gaat. Wanneer klanten aan de kassa een groente of fruitsoort in de weegschaal leggen, maakt de camera namelijk een foto.

Inmiddels worden 120 soorten groenten en fruit bij Colruyt herkend. Uit de eerste tests blijkt dat in 97 procent van de gevallen het juiste product op de tablet wordt geïdentificeerd.

Er is bewust gekozen voor groenten en fruit omdat dit assortiment geen barcode heeft. Tot nu toe tikken bedienden voor alle groenten en fruit een code in aan de kassa. Tot slot zou het ook kunnen dat er minder groenten en fruit verpakt moeten worden in de toekomst.

Met deze test zet Colruyt naar eigen zeggen een ‘nieuwe stap in de digitale vooruitgang’. De komende drie maanden onderzoekt de Colruyt-winkel in Kortrijk hoe deze technologie voor meer tijdswinst en efficiëntie aan de kassa kan zorgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond