Deel dit artikel
-

Comcast doet bod van 66 miljard op Disney

De Amerikaanse kabelgigant Comcast wil voor 66 miljard dollar in aandelen Walt Disney kopen. Disney heeft het vijandige bod afgewezen.

Comcast wil de overname voldoen in aandelen, het biedt 0,78 aandeel Comcast voor ieder Disney-aandeel, zo meldt Reuters. Het bod van Comcast betekent een premie van 10 procent bovenop de slotkoers van het aandeel Disney gisteren.

Met de overname wordt Walt Disney gewaardeerd op 54,1 miljard dollar. Aangezien Comcast ook de schuld van 11,9 miljard dollar van Disney overneemt komt de waarde van de totale overname op 66 miljard dollar.

Mocht de overname van Disney lukken dan ontstaat een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Comcast heeft dan ruim 21 miljoen abonnees voor kabel en snel internet en bezit dan tevens Disney’s filmactiviteiten, het televisiestation ABC en sportzender ESPN. Een succesvolle afronding van de overname is nog niet zeker, de top van Disney ligt in elk geval dwars, zo meldt Reuters. Het bod van Comcast kwam nadat gesprekken om tot een overname te komen mislukten.

Zelf maakt Comcast nog geen melding van het overnamebod, wel is op sites van Amerikaanse media zoals de Wall Street Journal en CNN een brief van Comcast-ceo Brian Roberts te lezen gericht aan Michael Eisner, ceo van Walt Disney.

Comcast presenteerde vandaag wel de resultaten voor 2003. Daarin behaalde het een omzet van 17,4 miljard dollar, een toename van 9,1 procent in vergelijking met 2002. De nettowinst bedroeg 3,2 miljard dollar, tegenover een verlies in 2002 van 274 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond