Deel dit artikel
-

Commerciële radiostations krijgen geen respijt van staatssecretaris

Staatssecretaris Mona Keijzer is niet bereid om de radiovergunningen van de commerciële radiostations voor DAB+ en FM met drie jaar te verlengen. De stations hadden daarom gevraagd omdat ze extra zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

Talpa Network (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica), DPG Media (Qmusic), RadioCorp (100% NL en Slam!), FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio),  Sublime en de regionale commerciële omroepen trokken gezamenlijk op met hun verzoek aan de staatssecretaris.

De huidige vergunningen lopen op 1 september 2022 af. Er zal dan opnieuw veel geld op tafel moeten komen voor de radiofrequenties.

Keijzer constateert dat maar een deel van vergunninghouders, eigenlijk hoofdzakelijk de regionaal commerciële radiozenders en RadioCorp (100% NL en Slam!), kampt met financieringsproblemen. Grote radiopartijen waaronder Talpa Network en DPG Media, behalen volgens SEO Economisch Onderzoek circa 80 procent van de radio-omzet. Een generieke verlenging neemt bovendien de mogelijkheden weg voor nieuwe partijen voor drie jaar om toe te treden tot de markt voor FM.

Kink, een radiostation dat graag een landelijke FM-frequentie wil, is als enige positief over het besluit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond