Deel dit artikel
-

Commissariaat voor de Media start toezicht op video-influencers

Per 1 juli vallen invloedrijke YouTubers, TikTok-ers, Instagrammers onder toezicht van het Commissariaat voor de Media. Zij moeten zich vanaf dat moment houden aan de Mediawet.

De influencers zullen voortaan duidelijk moeten zijn over commerciële boodschappen in hun video’s, Ook moeten zij minderjarigen moeten beschermen tegen schadelijke content en moet zij aangeven wie de afzender van de video is.

Het Commissariaat voor de Media publiceerde dinsdag de beleidsregel waarin helderheid wordt gegeven over welke video-uploaders per 1 juli onder actief toezicht komen te staan.

Het betreft in eerste instantie makers met tenminste 500.000 volgers die regelmatig video’s plaatsen. Zij zijn wettelijk verplicht zich te registreren bij het Commissariaat. Na verloop van tijd wordt de drempel verlaagd en komen meer video-uploaders onder toezicht te staan.

Op basis van praktijkervaring en eventuele extra regelgeving past het Commissariaat voor de Media het toezicht op video-uploaders van tijd tot tijd aan.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Alleman

Inderdaad, stel je voor dat zo’n influencer een geluid laat horen dat niet deugt. Dat kunnen we niet hebben in het trieste Nederland. Het volk is al dom, laten we dat zo houden, denkt men. Grote onzin en het gaat allemaal om de macht van de vieze criminele Staat. De mediawet is al lang achterhaald, en de wandelende lijken die de 2e Kamer bevolken ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond