Deel dit artikel
-

Communicatieplatform BeterDichtbij.nl tijdelijk gratis

Het communicatieplatform BeterDichtbij.nl voor artsen, poli’s en ziekenhuizen is de komende drie maanden gratis voor nieuwe gebruikers.

De start-up, die samenwerkt met ruim twee dozijn ziekenhuizen, besluit daartoe om de zorgsector te ondersteunen. Die ondervindt momenteel een grote organisatorische last qua planning, uitrusting, logistiek en bezetting.

Oprichter Godfried Bogaerts: “Ziekenhuizen krijgen sowieso al meer communicatie met klanten patiënten. Je hebt digitale ondersteuning nodig om al die processen te kunnen afhandelen. Het is niet te doen fysiek en per telefoon.” Binnenkomende berichten worden op de afdeling naar de relevante personen doorgestuurd voor afhandeling.

“Poliklinieken worden nu afgezegd en afspraken verzet, maar dokters willen ook door met hun werk. Dat moet wel met lege wachtkamers. Via ons platform kunnen zorgverleners op schaal communiceren met de patiënt en dus ook videogesprekken opzetten. BeterDichtbij is opgezet vanuit een serviceaspect, maar we passen het nu toe als noodzaak. Dat is wel spannend.”

De gratis versie van platform die nu voor alle instanties is te gebruiken kent geen premiumfeature als dossierintegratie, noch is het systeem op maat ingeregeld door een projectbegeleider en workshops en trainingen op de werkplek.

Aan de kant van de patiënt is BeterDichtbij een app. Die wordt gebruikt door 35.000 man. Het tempo van inzet en uitrol wordt bepaald door de zorginstantie. Daarom is de app ook invite-only. “Hoe persoonlijker de relatie, hoe de activatie. Bij huisartsen wordt negentig procent van de uitnodigingen geaccepteerd, bij specialisten zeventig procent en verwijzingen in een folder naar de app zestig procent.

Oprichter Godfried Bogaerts was een van de vier oprichters van digitaal bureau Mirabeau. Hij vertrok daar een kleine drie jaar geleden om, samen met 28 ziekenhuizen, het nieuwe communicatieplatform op te tuigen. Hij hoopt er een landelijk bekend merk van te kunnen maken.

Foto: DennisM2 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond