Deel dit artikel
-

Communicatieplatform Sinch koopt Duitse branchegenoot

Communicatieplatform Sinch uit Zweden heeft zijn Duitse tegenhanger MessengerPeople overgenomen voor 48 miljoen euro.

De partijen maakten de overname gisteren bekend (Pdf). De overname wordt betaald met een combinatie van contanten en aandelen: 33,6 miljoen euro cash en 14,4 miljoen in nieuw uitgegeven aandelen Sinch.

MessengerPeople brengt vooral honderden nieuwe klanten in het ecosysteem van het Zweedse bedrijven. Op technologisch gebied overlappen ze elkaar grotendeels al. Sinch levert een online systeem waarmee bedrijven directe digitale communicatielijnen faciliteren naar hun eindklanten. Daaronder: sms, Whatsapp, RCS, Facebook en Instagram Messenger, Viber, Telegram en Apple Business Chat.

Bedrijven huren dit soort systemen als onderdeel van hun klantcontactstrategie. In Nederland is dat bekend van internationaal werkende partijen als CM.com en Messagebird.

De Duitse acquisitie brengt 700 nieuwe klanten binnen, waarvan tachtig procent van de Duitstalige markt. Deze groep levert dit jaar een omzet op van ongeveer 5,1 miljoen euro (+35%), een bruto resultaat van 4,5 miljoen euro en winst voor bijzondere lasten (ebitda) van zes ton.

Sinch boekte in het eerste halfjaar van 2021 een omzet van 690 miljoen euro (+43%).

Overnames afgelopen jaren:

Foto: Susan Jane Golding (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond