Deel dit artikel
-

‘Computer kan online bril voorschrijven’

Online oogmetingen kunnen in vergelijking met de traditionele meetmethoden zeer nauwkeurig uitgevoerd worden. Dat zegt Robert Wisse, oogarts en onderzoeker van het UMC Utrecht. Op het NOG Congres presenteerde hij de resultaten van een klinische studie naar de werking van een online applicatie van Easee.

Sinds 2016 ontwikkelt Easee in Amsterdam een oogmeting die iedereen binnen 15 minuten met een internetverbinding, laptop en smartphone thuis kan uitvoeren. Na de uitslag kan de gebruiker een door een optometrist gevalideerd brilrecept bestellen. Ruim 12.000 gebruikers hebben thuis reeds de online oogmeting van Easee gedaan.

Onderzoekers hebben de zogenoemde visus- en refractie afwijking van 100 gezonde proefpersonen (18-40 jaar) gemeten via de online applicatie van Easee en vergeleken deze uitkomsten met de traditionele oogmeting uitgevoerd door een optometrist.

De toepassing van de applicatie zou in het geval van een staaroperatie een (extra) ziekenhuisbezoek kunnen uitsparen, wat 225 euro per uitgespaard bezoek oplevert.

Het UMC Utrecht heeft de ambitie om de online oogmeting in het elektronische patiëntendossier te integreren. Zo kunnen patiënten in de toekomst na een operatie op afstand gemonitord worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond