Deel dit artikel
-

Conrad.nl opent zakelijke marktplaats

Elektronicawinkel Conrad opent zijn website voor derde partijen, zodat fabrikanten en leveranciers direct aan de eindgebruiker kunnen gaan verkopen. Dat moet Conrads assortiment vertienvoudigen.

Eind vorige week presenteerde de Duitse Conrad Group zijn plannen voor de te lanceren marktplaats. Deze gaat op de thuismarkt volgende maand al live. Nederland en Oostenrijk volgen in de loop van 2017 ook en alle andere markten moeten voor eind 2018 zijn voorzien.

Vooralsnog zijn het enkel de zakelijke gebruikers die kunnen shoppen in het nieuwe aanbod. Het gemak ligt er voor hen in, dat ze bij een winkel terecht kunnen voor het aanbod van tal van grote en kleine leveranciers en voor alle aankopen één factuur ontvangen.

Conrad zelf heeft ongeveer een miljoen producten in de digitale schappen liggen. Met het openstellen van de winkelvloer voor derde partijen moet dat aantal makkelijk met miljoenen kunnen groeien. Het bedrijf gaat er vanuit dat het aanbod zo goed als vraagdekkend is bij tien à twintig miljoen producten.

Over de kosten voor fabrikanten zijn nog geen details bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat zij enkel kwaliteitsproducten mogen aanbieden. Er wordt naar certificeringen gekeken.

Als zoektechnologie wordt ElasticSearch ingezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond