Deel dit artikel
-

Consortium wil laatste 20.000 huishoudens aansluiten op breedband

Iedereen in Nederland moet toegang hebben tot snel internet, vindt een consortium waaraan de telecomproviders en brancheverenigingen NLconnect en NLdigital zich hebben verbonden.

Met geld uit het Europese Herstelfonds kan de markt de laatste 20.000 geïsoleerde of moeilijk bereikbare huishoudens in Nederland voorzien van een snelle vaste breedband-internetverbinding.

Met het Europees Herstelfonds kan de Europese Unie 750 miljard euro verdelen over de lidstaten om de economische gevolgen van de coronapandemie te herstellen. Voor Nederland ligt er in Brussel ongeveer 5,6 miljard euro klaar. Maar, onder andere door een lange formatie, heeft Nederland als enige land nog geen aanvraag gedaan voor subsidies of leningen uit dit fonds.

Op 1 november publiceerde het demissionair kabinet lijsten met mogelijke projecten waarvoor het herstelfonds gebruikt kan worden. Het kabinet lijkt hiermee voor te sorteren om het fonds in te zetten voor bestaande projecten, in plaats van nieuwe investeringen.

De wens van het consortium sluit ook aan bij de Agenda Platteland van de P10, het netwerk van grote plattelandsgemeenten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond