Deel dit artikel
-

‘Consument gaat voor iPhone 15 Pro’

De telecomsector kijkt reikhalzend uit naar de lancering van de iPhone 15 morgen. De smartphonemarkt zit in het slop en de iPhone kan de pijn verzachten.

Apple zal vier nieuwe iPhone-modellen onthullen: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. TrendForce denkt dat Apple 80 miljoen eenheden voor de iPhone 15-serie heeft laten maken. Dit vertegenwoordigt een groei van 6 procent op jaarbasis.

De Pro-serie, gewapend met een exclusieve periscooplens voor de Pro Max, moet de consumentenmagneet worden. De verwachting is dat de duurdere Pro modellen zestig procent van productie van Apple vormen.

Toch is TrendForce niet volledig overtuigd.
Door het sombere marktsentiment en de comeback van Huawei kan de totale iPhone-verkoop van Apple voor het jaar een klap krijgen, naar verwachting gaat het om 220 en 225 miljoen eenheden, een daling van vijf procent op jaarbasis.

De toestellen die morgen worden gelanceerd zijn eigenlijk niet eens zo spectaculair. Naleving van de EU-regelgeving heeft ertoe geleid dat Apple dit jaar op de USB Type-C-trein springt. Veel andere Apple apparaten waren al overgegaan.

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus worden geleverd met aanzienlijke camera-upgrades, zoals een 48MP hoofdsensor. Bovendien zullen ze ook Apples Dynamic Island bevatten, een slim infoscherm aan de bovenkant van het toestel.

Het is nog wel de vraag of Apple gelijk alle toestellen kan leveren. De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zouden te lijden hebben onder een tekort van 48MP camera’s.

Over het algemeen voorspelt TrendForce een stabiel prijslandschap voor de iPhone 15, iPhone 15 Plus en iPhone 15 Pro. De Pro Max is echter een ander verhaal. Uitgerust met een exclusieve dure periscooplens, wordt dit mogelijk de duurste iPhone ooit.

Deel dit bericht

2 Reacties

Boris

De titel is misleidend. Er kan niets gezegd worden over wat consumenten gaan doen, met een product wat officieel nog niet gelanceerd is. De titel doet het lijken alsof dit een conclusie is uit verkoopdata. Hebben jullie een belang in Apple toevallig?

Erwin Boogert - EMERCE

Boris, het verhaal is langer dan de titel alleen. In de tekst staat dat het om een voorspelling van een marktonderzoeker gaat. Het is niet ongebruikelijk dat dit soort partijen verwachtingen delen op grond van een rondvraag bij een panel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond