Deel dit artikel
-

Consument kan nu ook winkelier met Tikkie betalen

Vanaf vandaag is het voor het eerst mogelijk om een winkelier met ABN-app Tikkie te betalen. Binnen of buiten de winkel zelf, dat maakt niet uit, zegt de bank. De pilot gaat van start bij Munch Fit Food To Go in Amsterdam.

De test is onderdeel van het Shoppingstreet Innovation Lab van retail-adviesbureau Q&A in de Beethovenstraat in Amsterdam. Verschillende retailinnovaties worden in deze straat getest.

ABN AMRO heeft samen met Munch Fit Food To Go een Grab & Go schap gecreëerd waardoor klanten versgeperste sapjes, wraps en maaltijden zelf met Tikkie kunnen afrekenen. De klant scant met de telefoon (Android via QR-app, iOS direct via camera) de QR-code op het product. Automatisch opent dan de iDEAL-betaalpagina in de Tikkie-omgeving. Na de betaling ontvangt de klant het bekende GIFje als bedankje.

ABN wil naar eigen zeggen vooral ervaring opdoen met het afrekenen met QR-codes in een winkel.

Na een proef tijdens het Amsterdamse Terrassen Festival krijgen bezoekers van de Winterparade in RAI Amsterdam ook de mogelijkheid om vanaf hun tafel bestellingen te plaatsen en betalen. Iedere tafel krijgt een QR-code en ook de menukaart wordt weergegeven met QR-codes.

Inmiddels versturen meer dan 1,4 miljoen Nederlanders elke maand vele duizenden Tikkie-betaalverzoeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond