Deel dit artikel
-

Consument wantrouwt bank, vertrouwt fintech

Consumenten vertrouwen fintechbedrijven meer dan traditionele financiële instellingen. Dat blijkt uit onderzoerk van Trustpilot, een platform voor klantenbeoordelingen.

Ruim de helft van de ondervraagde consumenten zegt weinig vertrouwen te hebben in retailbanken, hypotheekverstrekkers en aanbieders van persoonlijke leningen. 45 procent van de ondervraagden vindt zelfs dat de sector minder betrouwbaar is dan vijf jaar geleden.

Meer dan 40 procent van de ondervraagden beschouwt fintechbedrijven daarentegen als ‘zeer betrouwbaar’.

Het onderzoek toont ook aan dat consumenten overduidelijk negatief (85 procent) staan tegenover het feit dat banken hun financiële gegevens met derden delen, zelfs als dit tot op maat gemaakte aanbiedingen, lagere kosten en rentetarieven zou leiden.

42 procent van de consumenten maakt gebruik van beoordelingen van derden om erachter te komen of een financiële instantie betrouwbaar is of niet; de bron die daarna het meest wordt gebruikt, zijn websites van bedrijven (19 procent).

Slechts 8,3 procent van de consumenten geeft aan sociale media te gebruiken om de betrouwbaarheid van een financiële onderneming te beoordelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

eric

Waar is het onderzoek te lezen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond