Deel dit artikel
-

Consumentenbond begint depositoveiling spaarrekeningen

Na veilingen voor energie begint de Consumentenbond als eerste in Nederland een (online) veiling voor deposito spaarrekeningen. Met het Renteaanbod wil de Consumentenbond namens vele spaarders een hogere rente over hun spaargeld realiseren.

Volgens de Consumentenbond is de rentestand laag en daarover onderhandelen is voor de modale spaarder niet mogelijk. Vandaar er nu een collectief in het leven geroepen worden waarbij men door de kracht van vele spaarders te bundelen een hogere rente op spaardeposito’s bij banken denk te realiseren.

De Consumentenbond organiseert deze veiling samen met DepositoDeal. Beide partijen hebben een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De inschrijving loopt tot 17 februari. Leden en niet-leden van de Consumentenbond kunnen meedoen en aan de vrijblijvende inschrijving zijn geen kosten verbonden. De minimale inleg bedraagt 2500 euro, tot 250.000 euro.

Energieveilingen zijn doorgaans niet erg gunstig voor de aanbieders. Het enige voordeel voor de energiemaatschappijen bijvoorbeeld is dat zij in korte tijd over nieuwe klanten kunnen beschikken, maar daar wel op moeten toeggen. De energieleveranciers moeten die klanten alleen wel vast zien te houden, willen ze eraan verdienen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans de Ligt

Na de energie en zorgveiling natuurlijk een logische stap, ik ben vooral benieuwd hoe ver dit gaat, consumenten collectieven, tot nu toe zien het alleen nog diensten of kent iemand voorbeelden van vergelijkbare inkoopconstructies op deze schaal met producten?

R. van Marle

Een goed plan want het is ongehoord wat de banken gewoon als repressieve maatregelen de spaarrente onder de inflatie laten komen en zelf zwemmen in het goedkope geld van de ECB en voor de burgers die geld nodig hebben of in de problemen het woord niet thuis vaak gehoord wordt.

Een hogere spaarrente is zeker een actie waard !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond