Deel dit artikel
-

Consumentenbond: betaal niets aan Best-Tip.nl

De Consumentenbond waarschuwt tegen het bedrijf Best-Tip.nl, dat via een telefonisch aanbod consumenten geld afhandig probeert te maken door korting te beloven op reizen. Een e-mail met meer informatie wordt niet verstuurd, wel een aanmaning.

Gedupeerden laten weten dat na het telefonische contact de beloofde extra informatie uitblijft. In plaats daarvan stuurt incassobureau Meijerink een aanmaning voor 55 euro. Bij niet betalen stijgt het bedrag tot 100 euro. In sommige gevallen belt het incassobureau ook. Volgens de Consumentenbond is Best-Tip.nl ‘het zoveelste bedrijf dat via een telefonisch aanbod consumenten geld afhandig probeert te maken’.

Consumenten hoeven echter niet te betalen, omdat de overeenkomsten ongeldig zijn. Best-Tip vraagt namelijk geen handtekening van de consumenten, terwijl dat bij telefonische verkoop van een dienst wettelijk verplicht is. De Consumentenbond raadt gedupeerden daarom aan niet te betalen.

Naar aanleiding van de klachten heeft de Consumentenbond contact opgenomen met Meijerink Incasso. Die heeft vervolgens alle nog openstaande vorderingen vooralsnog gestaakt. Ook heeft het incassobureau toegezegd geen opnames meer als ‘bewijs’ van de overeenkomst te sturen, omdat een telefonisch ‘ja’ immers niet voldoende is.

De Consumentenbond ontvangt geregeld klachten over bedrijfjes die op slinkse wijze consumenten ten onrechte aan ongewilde overeenkomsten proberen te verbinden. Door druk uit te oefenen met behulp van incassobureaus proberen ze hun slachtoffers geld uit de zak te kloppen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) tikte onlangs nog incassobureaus op de vingers die voor dergelijke bedrijven onterechte vorderingen incasseerden.

Deel dit bericht

38 Reacties

Richard Budding

Goedemorgen, Ook ik ben zojuist ingegaan op een aanbieding van besttip ik ben nog in afwachting van een mail of post want heb deze nog niet gehad. Mocht er een aanmaning binnen komen deze dus niet betalen? Grt Richard Budding

Chedi - Best tip

Ben ook opgelicht door deze mensen

David

Vandaag gebeld door Best-Tipp via het nummer 020-2159597 met de aanbieding om een maand gratis mee te spelen in een loterij ‘samen met slechts 150 andere mensen’.

De beller stelde zich keurig voor met naam en firmanaam. Reden voor het belletje was dat ik ‘eerder een vragenlijst had ingevuld’. Inderdaad had hij al mijn gegevens, maar mijn oude email van 2 jaar terug.

Mijn bankgegevens had hij echter niet. Waar ik die vroeger wel gaf aan diverse belbedrijven ben ik daar nu terughoudend mee, vooral als ik de firma en haar reputatie (nog) niet ken. Aanbiedingen waarmee je ‘gratis’ een prijs kunt winnen moet je namelijk meestal toch voor betalen – en soms wint iemand inderdaad die prijs, maar ik ben het nooit..

Inmiddels had ik op het web gezocht naar Best-Tipp en vond o.a. deze rubriek. Dus besloot maar niet op het aanbod in te gaan. Uiteraard werd de goede man een beetje boos want hij had al best tijd aan mij besteed. Tja, we zien het wel. Ik koop mijn loten fysiek of online alleen bij de loterijen zelf, niet via vage intermediars. Waarna ik van de Vriendenloterij of de Postcodeloterij (allemaal hetzelfde bedrijf uiteraard) wel weer een anabieding krijg voor 2 gratis trekkingen… als ik eerst ook maar 2 trekkingen betaal 🙁 altijd hetzelfde liedje.

Benieuwd of Best-Tipp veel meer van dit soort reacties krijgt; dan zullen ze binnenkort wel onder een andere naam opduiken met weer een ander aanbod.

PS ik ben langzamerhand helemaal klaar met firma’s die ongevraagd telefonisch bij mij binnenvallen. En het Bel Me Niet register helpt geen zier.
Kana de Consumentenbond niet eens een betere oplossing regelen ?

M. Zenden

Ook ik ben vandaag gebeld door een meneer van Best Tip met tel. nr. 020 – 215 95 97. Ze weten het vol te houden want het was al de 8e poging nadat ik eerdere keren had aangegeven geen tijd te hebben of de telefoon niet had beantwoord. Meestal neem ik nummers die ik niet ken niet op.

Hetzelfde verhaal. Ik had eerder meegedaan aan een enquete (wat niet waar is) en als ‘beloning’ mocht ik gratis meedoen aan een loterij. Ik ‘kreeg’ 700 rijtjes in 7 trekkingen en maakte kans op de jackpot van € 20.000.000,–. Die kans was groot want er zouden maar 150 mensen deelnemen. Ik kon mijn geluk niet op!

Ik gaf aan dat er natuurlijk ergens een addertje onder het gras zat. Die zat er niet want ik zat nergens aan vast en er was geen abonnement. Ik kreeg alleen een bevestigingsbrief dat ik meespeelde.

Klinkt aanlokkelijk. Maar dan blijkt dat de zgn. trekkingen pas in augustus plaatsvinden, en ik (alleen) de eerste week ‘gratis’ mee mocht doen. De volgende weken moest ik een bedrag betalen van € 8,50. Maar… ik kon in de eerste week al meteen opzeggen. Hij wilde het makkelijk voor me maken: ik kon bij het ontvangen van de brief al meteen opzeggen! Gewoon via mail of telefoon. Maar dan moest ik wel voor de overige weken in augustus betalen.

Nu ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat ik best open sta voor een leuke aanbieding, en als het erop aan komt, vergeet op tijd op te zeggen. Dan hang je dus toch vast aan een soort abonnement, want de wekelijkse kosten lopen dan gewoon door. De vraag is of er ook echt prijzengeld wordt uitgekeerd, en of er überhaupt sprake is van een loterij. Dat valt niet na te gaan. De site van best-tip.nl bestaat niet. Wat je wel vindt als je even gaat googelen zijn verhalen van mensen die gedupeerd zijn.

Als nou maar genoeg mensen hierin trappen, valt hier best geld te verdienen. Maar niet door mij of andere medespelers.

Dus, wees gewaarschuwd! Trap niet in aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn want dat is het dan waarschijnlijk ook!

S. Berkel

Zojuist ook door Best Tip gebeld en op het moment dat je afziet van de actie wordt ook per direct de verbinding verbroken.

Petra

O, balen..Ik ben er dus wel ingetrapt.. en nu zie ik dat er van de week 34,50 word afgeschreven.. wat moet ik nu doen?
Ik doe eigenlijk nooit mee met zulke dingen en nu opeens wel een keer en nu lees ik dit bericht..

Tim Ruisendaal

Ik herken me in alle reacties op deze site. Ik ben vorige week gebeld door een medewerker van Best Tipp. Een dag later las ik op de site van de Consumentenbond deze verhalen en heb ik direct actie ondernomen. Het bedrijf gemeld bij de Fraude Helpdesk en bij de Consumentenbond. Maandag (vier dagen na het telefonisch contact met Best Tipp) ontving ik de beloofde e-mail. Ik heb direct mijn deelname opgezegd en daarmee zijn ze akkoord gegaan. Ik reageer NOOIT meer op telefoontjes van bedrijven die ik niet ken. Het levert alleen maar stress en onzekerheid op.

Stephan Schut

Ik ben er dus ook in getrapt! Baal er ongelofelijk van!

Bij mij is nog geen geld afgeschreven. Maar dat zal wel gaan gebeuren ben ik bang.

@Tim Ruisendaal hoe heb je contact kunnen krijgen met Best tip?

Als er een bedrag wordt afgeschreven kan ik dat dan door de bank terug laten storten?

Michelle

Op een andere site vernomen dat dit bedrijf onderdeel is van puzzel 4u.com

Ik heb dit bedrijf gebeld en kon netjes mijn lidmaatschap voor Best Tipp meteen laten beëindigen. Hopelijk hebben hier meer mensen wat aan!

Erdal - Best tipp

İk doe ook mee als de mensen hier goed luisteren naar de aanbod van bat-tipp dan is er niks AAn de hand jullie denken dat ze zeggen maand gratis er wordt duidelijk gezegt derste week gratis dat is ook zo elke dag 100 rijtjes niks verkeerd ermee jullie luisteren niet goed

Nel de Reus

ben ook gebeld door nederlandse loterij by buckaroo is 27,00 euro van mijn rekening afgeschreven heb dat direct terug geboekt ook ontvangen nu in eens 27,50 van best tipp weet niet eens wat het is maar heb het bedrag ook terug geboekt 020 2159597 gebeld de meneer die ik gesproken heb heeft mij een ander telefoon nummer gegeven 0208947048 volgens die mevr. ben ik helemaal geen lid weet het ook niet meer maar dit is de laatste keer dat ik er intrap

H. Luken

Dank je wel Nel de Reus, voor tel.nr. 020 8947048.
Ik heb nooit een e-mail of brief ontvangen, wist niet hoe ik kon reageren, gelukkig wel via dit tel.nr.
De telefoniste van best tipp vertelde dat ik geen lid meer was omdat ik de bedragen € 25,50 en € 34,00 heb gestorneerd.
Hopelijk is het zo klaar, ik ben er in ieder geval wel klaar mee.

Gerard

24 november 2020 bij mij ook zomaar 25,50 afgeschreven door de duitse varriant van best tipp. Gelijk teruggeboekt en geblokkeerd.

mike - best-tipp

jullie zijn allemaal doof er wordt duidelijk gezegt eerste week gratis 7trekkingen en 8,50 weekelıjks daarna goed luisteren mensen

Don

Bij mij is een bedrag via incasso afgeschreven hoe dat kan wordt erger dat internet criminaliteit . Ik vindt dat er naar gekeken moet worden en streng worden aangepakt. dit jaar is toch al klote voor mij en dan krijg je dit nogeens erbij. schande

Dik van Stam

D.m.v . telefonisch toezegging voor eenmalig deelname aan de loterij, werd door Best Tipp maandelijks een incasso verzoek aan de Rabobank gestuurd om +_ 40 euro van mijn rekening te incasseren. Het verzoek werd (en wordt?) door de bank ge aksepteerd en uitgevoerd. De authorisatie voor die afschrijving is door mij nooit gegeven of getekend. Dus heb ik de bank verzocht om die afschrijvingen naar mij terug te boeken. Helaas nog geen aktie van de Rabobank gezien.
Is het terecht dat de bank deze ongeautoriseerde incasso,s uitvoerd? Zo niet waarom boeken ze mijn geld dan niet terug

Diana

Gisteren gebeld om aan deze loterij mee te doen, tijdens de samenvatting werd er snel gesproken en bij het ophangen dacht ik huh zei hij nu 34,50 per maand? Ongelooflijk hoe ik me hier in mee heb laten slepen. Gebeld naar het tel nummer wat hierboven staat benoemd en deze Mw zal het callcenter vragen om mijn gegevens er uit te halen en dan zou het klaar moeten zijn. Hoop het!
Vriendelijk bedankt voor het vermelden van het tel nummer in ieder geval!

Don

Ik ben dus ook ingetrapt in deze oplichterij ik betaal dus geen cent.

Ellen

Ook bij mij was er geld geïncasseerd..Via de Consumentenbond werd ik geattendeerd dat ze ook een puzzel4u beheren. Ik heb een mail gestuurd en daarbij is mijn lidmaatschap stop gezet. Inde mail staat een telefoonnummer van Tipp Best. 020-8947048

a de gooyer - geen

Ik ben er zo juist ook ingetrapt en ik weet niet eens waar voor werd waarom ik 34,5o moet betalen nou echt ga dat niet doen

Crool - TIPP-BEST

Werd vandaag gebeld door ’n incasso buro dat er ‘ rekening openstond van 142,00 euro van Tipp-Best. En dat zou gaan over 2018.moet binnen 3 dagen betalen anders gaat ’t naar de rechter.
Ik weet niet zo goed wat te doen.

Erdan - best-tipnl - Best-Tip.nl

Jullie zijn er allemaal ingetrapt. Mooi cashen van deze domme lui.

Woudje

Ben vandaag ook gebeld door incassobureau van best-tip dat er nog wat open staat van 2018 ??? Dat ik moet betalen.

jeanne segeren

Ben vandaag ook gebeld door incasso buro Choice one dat er een vordering van Euro Jackpot via Best Tip openstond van 2018. Heb gezegd dat ik eerst alle stukken wil hebben in de mail om op juistheid te kunnen toetsen.
Lees nu hierboven allerlei meldingen over deze oplichting.
Ben benieuwd wat ze doen als ik niet betaal. Hoop dat dit incasso buro stopt met deze praktijken. Hopelijk kan er wederom aandacht worden geschonken aan deze malafide praktijken

I T

Ik weet niet wie van jullie wel betaald heeft… Maar niet doen!

Ik ben ook gebeld en gemaild en ben ermee de rechtshulp gegaan.
Ook bij o.a. klachtenkompas van de consumentenbond kun je het doorgeven.

Is een oplichterij

R.H.

Ook ik ben vandaag gebeld door een incassobureau. Ik moest mailen naar info@supply-request.nl. Volgens hen had ik niet betaald en stond er een bedrag open. Als ik niet binnen 3 dagen betaal wordt er loonbedrag gelegd en werd het overgedragen aan de deurwaarder.

Heb gezegd dat het van geen kant klopt. Ik heb na de aanmeldingsmail direct opgezegd en bevestiging gekregen.
Bedragen die destijds werden aangeschreven heb ik door mijn bank laten storneren. Ik heb de mailwisselingen nog en kan als het zover zou komen de stopzetting aantonen.

Wat anderen ook al schrijven ik heb nooit getekend en wilde dit ook niet.

Pas op het zijn boeven.

peter

Ik ben anders deze week gebeld door best-tip met de mededeling dat ik 15.000 euro gewonnen heb nav een deelname een aantal maanden geleden1! 🙂 ik dacht eerst nog ik hoor niks meer van die loterij maar nu dus wel. Ik ben zo blij! Wel moest ik eerst nog een klein bedrag van 34,50 overmaken voor de overschrijfkosten van de 15.000 euro. dat heb ik maar meteen gedaan, dus ik ben benieuwd! Daar ga ik direct een nieuwe tuin overkapping van kopen… heb er al eentje op het oog.

Lucia

Ook ik ben vandaag gebeld door best-tipp dat ik van euro jackpot een bedrag van €142,- moest betalen omdat er nog een vordering van 2018 open stond.
Ik heb deze dame even uit gelegd dat ik dat niet ga betalen en als ik niet binnen 3 dagen zou betalen komt het voor de rechter en moet dan de proceskosten van hun betalen.

Alleen ik ben gebeld als anonieme beller, dus nu blokkeren zij hun nummer zodat je niet kan zien wie er belt. Ik kreeg alleen een mailadres voor informatie. Info@best-tipp.nl.

Maar alles hierboven gelezen te hebben ga ik dus niet betalen.

Winny hagenaar - Prive

Kreeg vandaag email of ik maar ecen binnen 3 dagen €408 wou betalen, van best-tip.nl het incassobureau supply-request is volgens het kvk nummer een postorder bedrijf en geen incasso bureau

J. Kraaij

Vandaag via mail. Hoewel ik nog nooit gehoord heb van Best-Tip 🙄

Uit onze administratie blijkt dat u de openstaande vordering van onze cliënt Best-Tip met klantnummer : 2276160 nog niet heeft voldaan.

Hoofdsom € 408,00
buitengerechtelijke incassokosten € 40,00
Totaal te voldoen € 448,00

Ondanks eerdere herinneringen hebben wij uw betaling van bovenvermelde factuur nog niet mogen ontvangen Wij sommeren u het totaalbedrag binnen 3 dagen na ontvangst van deze brief te voldoen

Voorkom een gerechtelijke procedure
Indien wij uw betaling niet binnen 3 dagen na ontvangst van deze brief hebben ontvangen zal het openstaande bedrag worden verhoogd conform artikelen 6:96 en 6:119a van het Burgerlijk Wetboek.
Wij behouden ons eveneens het recht om zonder verdere kennisgeving een gerechtelijke procedure te starten. Wij hebben dan de uitdrukkelijke opdracht u onverwijld te dagvaarden
wij willen u nogmaals de gelegenheid geven om zonder gerechtelijke procedure te betalen.

U ontvangt hierbij een laatste herinnering..

Marian

Ook ik ben er in getuind en nu wordt er 34,50 euro van mijn rekening afgeschreven. Ik heb ooit een vragenljst ingevuld voor hen en dus hebben ze een mooie aanbieding, de maand december gratis meespelen en daarna betaald 34,50 euro. Als ik na die 3 maanden geen prijs win krijg ik mijn inleg weer terug. HAHA, maar ik heb nog helemaal geen maand gratis meegespeeld en nu wordt het al afgeschreven. WAT moet ik doen???

jordy - best-tipp

goed gedaan marian gewoon betalen

Mike Utrecht

Pas ook incassobureau van ze aan de lijn gehad. Ik moet 408 euro betalen. Wanneer ik dat niet zou doen zouden ze beslag gaan leggen. Best knap zonder tussenkomst van een rechter toch? Ze kunnen de pot op.

Ik heb gezegd aangifte te doen tegen het incasso bureau. Toen verontschuldigde ze zich en hingen op,

Mensen moeten beter worden gewaarschuwd voor dit soort oplichters.

Mike Utrecht

Marian, je moet storneren en een afschrijf blokkade op de tegenrekening zetten. Ze kunnen je niks maken. Nooit meer meedoen aan online dingen die je gouden bergen beloven. Dat zijn voor 90% oplichters.

Peter

Consumentenbond: betaal niets aan Best-Tip.nl

Ook ik ben er in getrapt, en heb het via de mail willen opzeggen, maar de mail komt terug, dat zegt genoeg.
Als je al betaald hebt LAAT HET TERUG STORTEN EN BLOK<EER DE REKENING VOOR AFSCHRIJVING!!!
Succes.
Peter

Jan

Vorige week werd ik gebeld door een anoniem nummer. Deze juffrouw wist mij ook te strikken voor de loterij. Toen ze mijn IBAN nummer noemde vroeg ik haar hoe ze daar aan kwam. Ze antwoordde; via uw bank. Nou ik weet wel dat banken nooit een IBAN nummer verstrekken aan derden, dus ook niet aan loterijen. Gister gebeld met tel nr 020- 8947048 en kreeg een aardige mevrouw aan de lijn, heb bij haar het (nog niet ingegane) abonnement opgezegd. Daarna een keurige mail gehad dat ik ben uitgeschreven!

Sylvia

ook ik ben gebeld dat ik 1 x gratis mag meespelen
gelukkig tijdens het inspreken van het bandje hoorde ik dat het 34.50 per maand zou gaan worden toen heb ik ze vriendelijk bedankt

Sabrina

vorige week ook gebeld door Best-Tip.nl
gister de mail gehad meteen afgemeld wordt 31 december beëindigd ja dikke doei per direct zal je bedoelen anders zouden ze 24e van de maand door een SEPA Direct Debit geld afschrijven
ze wisten mijn rekening nummer precies te vertellen op de vraag hoe ze aan die informatie kwamen gaven ze ook aan via u bank nou sorry de bank gaat niet effe een rekeninnummer delen aan derde partij
en ga er zsker aangifte doen als ze dit niet oplossen
heb hun ook duidelijk gemaakt hier actie te gaan ondernemen als dit niet gebeurd
oplichters zijn het

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond