Deel dit artikel
-

Consumentenbond daagt Samsung om verouderde Android versies

De Consumentenbond sleept Samsung volgende maand voor de rechter. Men wil dat de telefoons langer van nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates worden voorzien. Ook moet Samsung duidelijker zijn over zijn updatebeleid, blijkt uit de dagvaarding die de NOS heeft ingezien.

Samsung belooft momenteel twee jaar aan updates. Daarna lopen gebruikers de kans dat hun smartphone besmet raakt. ‘Beveiligingslekken worden niet of te laat opgelost. Maar ook apps kunnen stoppen met werken,’ zegt Consumentenbonddirecteur Bart Combée tegen de NOS.

Merken als LG, Huawei en Motorola doet het nauwelijks beter, anders dan Apple, die iOS ook voor oudere toestellen bijwerkt. De Consumentenbond heeft echter expliciet Samsung gedagvaard omdat ‘afgelopen zomer 82 procent van de Samsung toestellen nog niet de nieuwste Androidversie had.’

In juli meldde de bond dat 10.000 consumenten de oproep van de Consumentenbond om smartphones langer van updates te voorzien hadden gesteund. De Consumentenbond wilde toen met buitenlandse zusterorganisaties de mogelijkheden bekijken om gezamenlijk op te trekken tegen fabrikanten.

De actie van de Consumentenbond is een regelrechte publiciteitsramp voor Samsung nu de indruk bestaat dat oudere toestellen inherent onveilig zijn.

Samsung zegt dat men liever met de Consumentenbond om de tafel had gezeten, in plaats van juridische discussies uit te vechten in de rechtszaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond