Deel dit artikel
-

Consumentenbond: Frauduleuze apps smeren ongemerkt sms-diensten aan

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen over ongewenste sms-abonnementen van ZigZagfone. Consumenten worden ongemerkt abonnee door het downloaden van een – niet aan het spel gelieerde – app. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat meer apps worden ingezet voor deze sms-fraude.

De Consumentenbond ontving meer dan 200 klachten van consumenten die vast bleken te zitten aan een sms-abonnement waar ze niet om hadden gevraagd. Klagers kwamen er vaak pas na maanden achter dat er wekelijks 7,50 euro van hun rekening werd afgeschreven.

Het abonnement werd binnengehaald door apps als Color Camera en Lovely Locker, aangeboden via advertenties op Facebook en Instagram.

De Consumentenbond kwam vooral frauduleuze apps tegen in de Google Play Store. Die zijn inmiddels verwijderd.

Het bedrijf achter ZigZagfone, Bluetiq, zegt zich te houden aan de regels van de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten (SGMD) en wijst beschuldigend naar online uitgevers die de Bluetiqs sms-diensten promoten.

Na aandringen van de Consumentenbond, is Bluetiq nu gestopt met advertenties via derden en betaalt het alle klanten het afgeschreven geld terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond