Deel dit artikel
-

Consumentenbond herroept Epson-advies

De Consumentenbond, die vorige week nog Epson in de ban deed vanwege achterblijvende inkt in cartridges, is teruggekomen op zijn advies. De bond zegt dat de aanbeveling om Epson te mijden "van de baan is". Epson zegt geen schadeclaim in te dienen.

In een test met inktjetprinters in het huidige nummer van de Consumentengids constateerde de Consumentenbond dat er nogal wat inkt achterblijft in de cartridges in van inkjetprinters, met name bij Epson. Het sprak van "slinkse foefjes" om op die manier consumenten meer inkt te laten kopen.

Al snel kwam er kritiek op de test van de Consumentenbond. Buitenstaanders wezen erop dat het niet goed is voor de printer om de inkt tot de laatste druppel te verbruiken, de kwaliteit van de prints wordt er minder door en de printerkop kan uitdrogen.

Epson dreigde met een rechtszaak en plaatste advertenties in kranten om zijn standpunt te verduidelijken. Volgens Epson betalen consumenten niet voor de inkt die achterblijft in de cartridge. Ook weersprak het dat er een chip op de cartridge is aangebracht met als doel inkt achter te laten in de cartridge, die chip is juist toegevoegd, aldus het bedrijf, om te voorkomen dat de cartridge helemaal leegraakt en daarmee de printerkop uitdroogt.

Daniël Sannen, verantwoordelijk voor Epson Benelux, zegt dat de eventuele schade voor zijn bedrijf niet verhaald wordt op de Consumentenbond. "Een schadeclaim is niet aan de orde. De uitkomst van het beraad met de Consumentenbond is dat ze hun herziene oordeel naar buiten zouden brengen." De rechtszaak waarmee Epson dreigde is van de baan.

Deel dit bericht

9 Reacties

guitig

Laten we het advies van de consumentenbond om goedkopere inktpatronen te gebruiken ook maar snel vergeten. Ze kunnen beter eerst eens echt gaan testen. Mijn ervaring met de zwarte – goedkopere – inkt van Dynabyte voor een HP Deskjet zijn erg slecht. Je krijgt dan van die brieven die afgeven als je ze vastpakt. Na mijn klacht kreeg ik mijn geld terug en heb gewoon weer de officiele gekocht.

Leo

Ik vond het al te idioot voor woorden. Als Epson echt meer an zijn inkt wil verdienen laten ze geen restjes ongebruikt achter, maar stoppen ze gewoon minder inkt in de cartridges. Een blundertje van de consumentenbond en half Nederland schreeuwt moord en brand. Much ado about nothing.

Jeeves

Is dit niet wat al te off topic voor Emerce?

tandpasta

Dadelijk komt de Consumentenbond weer achter een ontdekking: er blijft tandpasta in de tube achterzitten ! En ketchup onderin de fles !

richardotto

Blijkt maar weer wat voor gevaar er schuilt achter zo´n consumentenvereniging. De komkommertijd in de media helpt hier nog een handje aan mee. Misschien is de Exota-affaire wel bij jullie bekend. De Vara heeft met soortgelijke handeling dit grote nederlandse frisdrankconcern om zeep geholpen.

Henk

(…)De Vara heeft met soortgelijke handeling dit grote nederlandse frisdrankconcern om zeep geholpen.(…) Jammer maar helaas: Exota is in '72 gewoon overgenomen en weer doorverkocht (aan SKOL, onderdeel van Allied Breweries).

richard otto

Zeg Henk, het klopt Exota is overgenomen(voor een prikkie!), maar is niet veel later ten onder gegaan door de imagoschade.

jan willem hofstee pernoud

Zo is het maar net Richard! Henk je hebt het mis. Exota heeft door de imagoschade zo´n klap gehad dat het niet meer te redden was. Dit soort gevallen door Vara en Consumentenbond zijn niet alleen bekend in Nederland. Oprah Winfrey heeft na een negatieve uitlating een aantal jaren geleden ook de vleesconsumtie in amerika laten klappen. Zo zie je maar weer hoeveel macht de media heeft( of hoe manipuleerbaar de consument is)

E van Tuijn

Henk, je kunt dat 'gewoon' overgenomen beter weglaten.Je bent kennelijk niet goed op de hoogte.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond