Deel dit artikel
-

Consumentenbond: online gamebedrijven misleiden kinderen

De Consumentenbond wil dat de overheid maatregelen neemt tegen online gamebedrijven die kinderen te vaak misleiden om ze zo over te halen te betalen voor virtuele goederen. De Consumentenbond zegt steeds meer klachten binnen te krijgen van ouders wiens kinderen honderden euro’s zijn kwijtgeraakt. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Marian van der Ent

Onze dochter (12) bleek een abonnement op een community van Samsung te hebben gekocht, terwijl ze dacht naar een volgend level te gaan in het spelletje. Over misleiding gesproken.

C. Heskes

Mijn zoon van 9 jaar heeft via het spel Dragon Story steeds poppetjes gekocht tot een bedrag van 680 euro!
Let hier bij op – zonder toestemming van de ouders was hij dit spel gaan spelen.

Margot

Beste Consumentenbond,

Ik ben net ook voor de tweede keer geconfronteerd met aankopen bij de game Wonder Zoo van Gameloft. De eerste keer was op de iPhone van m’n man. En nu gisteren op de iPad bij iemand thuis. Het nare is, dat ik begon te wantrouwen aan m’n zoontje van zeven die zei dat hij niets had gekocht, opzettelijk. ‘Maar je moet toch een password invoeren?’.
Vanochtend ben ik gaan zoeken op internet, want ik werd er geen wijs uit en het blijkt dat in de gratis de downloaden apps je in-apps hebt waarbij je geen password hoeft op te geven. Maar aan het eind van de dag krijg je via je e-mail een rekening(en) gepresenteerd. Hoe moet een kind dan weten dat ie iets doet wat niet kan of financiele gevolgen heeft? En welke les moet een kind hier uit leren als hij het bedrag met z’n zakgeld terug moet betalen?

Ik vind het echt schokkend dat je op deze manier geen controle hebt over wat je toelaat of niet.

Ik hoop zeker dat jullie hier bewustzijn voor kunnen creeren en misschien inderdaad wel regels vanuit de overheid.

Vriendelijke groet,

Margot

astrid

bij Farmerama gooien ze gewoon accounts dicht omdat er zogenaamd pushing in zit. ik mag niet eens wat van mijn account naar mijn dochters account plaatsen. Ze hebben alles dichtgegooid, terwijl er echt geld in zit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond