Deel dit artikel
-

Consumentenbond sleept Transavia voor de rechter

De Consumentenbond sleept Transavia voor de rechter om de luchtvaartmaatschappij te dwingen reizigers te compenseren voor geannuleerde of gewijzigde vluchten. Het bedrijf zou structureel claims van gedupeerde reizigers afwijzen.

Transavia wijst veel claims ten onrechte af of verwijdert ze zelfs ongelezen, stelt de bonf. Ook maakte het bedrijf het voor klanten veel te moeilijk om compensatie te claimen door op de website onnodig veel drempels op te werpen.

Nadat de Consumentenbond Transavia in november aansprak op de problemen, verbeterde het bedrijf de informatie op de website. Maar de luchtvaartmaatschappij nam geen contact op met passagiers waarvan het claims eerder verwijderde of onterecht afwees.

Via een rechtszaak wil de Consumentenbond de luchtvaartmaatschappij dwingen zich aan de regels te houden. ‘We vragen om een dwangsom voor iedere keer dat Transavia dat niet doet. Daarmee raken we het bedrijf waar het pijn doet: in de portemonnee. Want met deze kwestie zijn tientallen miljoenen gemoeid. Misschien dat we deze hardleerse overtreder zo op het rechte pad krijgen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond